Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Πλήθος κόσμου, εργάτες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι φορέων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και συμμετείχαν χτες βράδυ στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στην αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό, επιβεβαιώνοντας την απήχηση που αυτό έχει σε όλους εκείνους που συνεγείρονται απ' τα «μεγάλα μεγέθη» που το ΚΚΕ κράτησε «μεγάλα», σε όλους εκείνους που κρατάνε ζωντανή την ελπίδα, σε όλους αυτούς που απευθύνεται το ΚΚΕ με το σύνθημα που δέσποζε στην εκδήλωση: «Ανοίγουμε μαζί το δρόμο της πάλης, της ελπίδας και της ανατροπής».

Με εφαλτήριο τη χτεσινή εκδήλωση, επιδίωξη είναι η συζήτηση και η δράση γύρω από το περιεχόμενο και όλες τις πλευρές του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ να φτάσουν σε δεκάδες χώρους δουλειάς, γειτονιές, σε χιλιάδες εργαζόμενους που προβληματίζονται, σε επιστήμονες, σε ανθρώπους του Πολιτισμού, σε επαγγελματίες όλων των κλάδων. Με την ιδιαίτερη συμβολή των φίλων του Κόμματος, ανθρώπων που προβληματίζονται θετικά, η δράση αυτή να γίνει ακόμα πιο διεισδυτική: Απ' όλα τα «ρυάκια» να δυναμώσει περισσότερο η ταξική πάλη, για να κατανοείται σε μεγαλύτερο βάθος από ολοένα και περισσότερους η ανάγκη σύγκρουσης και ανατροπής του σημερινού, ξεπερασμένου κόσμου, να φωτίζεται ολοένα και περισσότερο ο δρόμος για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Στη χτεσινή εκδήλωση, την κεντρική ομιλία έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ σύντομες παρεμβάσεις έγιναν από τους Κώστα Τριανταφύλλου, καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γαστρεντερολόγο στο ΠΓΝ «Αττικόν», Βασίλη Γκιτάκο, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Χρήστο Σαλταπήδα, Πλοίαρχο ε.α. Πολεμικού Ναυτικού, Αντώνη Μυρωδιά, γλύπτη, μέλος της Εφορίας Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών και Νίκο Παπαδόπουλο, ποδοσφαιριστή, τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης.


Ενώ το στίγμα της συμπόρευσης με το ΚΚΕ μετέφεραν με δηλώσεις τους στον «Ριζοσπάστη» διανοούμενοι, εργαζόμενοι, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι φορέων που βρέθηκαν στη χτεσινή εκδήλωση. Ορισμένες από αυτές μεταφέρουμε παρακάτω, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες σε επόμενα φύλλα.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ