Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κορυφή του παγόβουνου» των προβλημάτων των εργαζομένων

Στο επίκεντρο της συνάντησης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θήβας βρέθηκαν η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και η ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων αντισεισμικής θωράκισής της, ώστε να προστατευτεί πρωτίστως η ζωή, αλλά και οι περιουσίες των κατοίκων, οι υποδομές κ.λπ. Η σεισμική δραστηριότητα και η ανησυχία που προκαλεί ήρθαν να κάτσουν σε ένα βουνό προβλημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους της περιοχής και συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κ. Καπούλας, όπως και άλλα μέλη της διοίκησης, κατήγγειλαν την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας Υγείας μιλώντας για ένα απαξιωμένο νοσοκομείο με τεράστιες ελλείψεις, στηλίτευσαν την υποστελέχωση του ΕΦΚΑ, με συνέπεια πολύμηνες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση υποθέσεων των εργαζομένων, αλλά και στο ΣΕΠΕ, που παρεμποδίζουν τη διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων. Εξέφρασαν ακόμα την αγωνία τους για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις συνέπειές του στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, στο κύμα ακρίβειας που κατατρώει το ισχνό λαϊκό εισόδημα, ενώ ειδική αναφορά έκαναν στην ΕΑΒ και τη ΛΑΡΚΟ, δύο στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις που ωθούνται η μία στην απαξίωση και η άλλη στην εκποίηση.

Ο Δ. Κουτσούμπας στάθηκε στην επιτυχία της απεργίας της 6ης Απρίλη, όπου ο «νόμος Χατζηδάκη έμεινε στα χαρτιά», στους αγώνες που πρέπει να εκδηλωθούν και το επόμενο διάστημα, με ταξικό προσανατολισμό, ενάντια στον συμβιβασμό με τη μεγαλοεργοδοσία.

Σε ό,τι αφορά το κύμα ακρίβειας, σημείωσε ότι αυτό «δεν δημιουργήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία», αλλά αυτή η εξέλιξη επιδεινώνει την κατάσταση, καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία είναι μεγάλοι σιτοβολώνες από τους οποίους εισάγει η Ελλάδα σιτάρι, ενώ λόγω της ΚΑΠ δεν μπορεί να παράγει το δικό της σιτάρι. Ομοίως και σε ό,τι αφορά την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο πριν, το αμερικανικό LNG τώρα, ο Δ. Κουτσούμπας παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ, με την οποία η χώρα μπορεί να έχει δικό της σχέδιο αξιοποίησης όλων των πόρων που διαθέτει, τον λιγνίτη, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τη γεωθερμία, το υδάτινο δυναμικό, ώστε «να μη γονατίζει ο λαός».

Ενώ, ακόμα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ τα τελευταία δύο χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 50% και το ΚΙΝΑΛ το 75%, «που δείχνει ότι στα βασικά συμφωνούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ