Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στηρίζουμε το δικαίωμα των λιμενικών να διεκδικούν μέσα από τις Ενώσεις τους

Χαιρετισμός του Ν. Παπαναστάση στο 2ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών

Eurokinissi

Το 2ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών πραγματοποιήθηκε στις 15 - 16 Απρίλη στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. και βουλευτής του Κόμματος, και ο Νίκος Γαρδίκης, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Στο συνέδριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Ν. Παπαναστάσης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως το ΚΚΕ «υποστηρίζει όλα τα αιτήματά σας. Η κυβέρνηση πρέπει να τα ικανοποιήσει, χωρίς δικαιολογίες. Δεν ισχύει ούτε ότι ο πόλεμος, για παράδειγμα, ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και δεν πρέπει να διεκδικούμε».

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει αναδείξει και απαιτεί να λυθούν προβλήματα όπως το απαράδεκτο καθεστώς των μεταθέσεων, «απαράδεκτο και αυταρχικό καθεστώς που μαζί με την υπαγωγή στον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα διατηρεί τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής "ομήρους". Εχουμε τονίσει κατ' επανάληψη ότι πρέπει να καταργηθεί η υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος στον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα. Ακόμη έχουμε ζητήσει να απεμπλακεί ο/η λιμενικός από κάθε υπηρεσία κι ευθύνη για την ασφάλιση, τα μητρώα και την εκπαίδευση των ναυτικών. Να πάψει να χρησιμοποιείται για την καταστολή εργαζομένων και μεταναστών. Να σταματήσει η απαράδεκτη διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών του Σώματος, να αναγνωρίζεται η θητεία στον στρατό ως προϋπηρεσία στο Λιμενικό κι όχι μόνο ως συντάξιμος χρόνος. Η διάκριση αυτή νοθεύει και παραβιάζει την αρχαιότητα και τη βαθμολογική - μισθολογική εξέλιξη».

Ενώ αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα ζητήματα που άπτονται των μισθών, των υπερβάσεων στο ωράριο και το σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει με τη λεγόμενη «μάχιμη 5ετία», το επίδομα παραμεθορίου που δίνεται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, το Συνταξιοδοτικό των λιμενικών που ακολουθεί τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων, τις μεγάλες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό ειδικά σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Ενώ τόνισε πως «στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα του προσωπικού του Λιμενικού να εκφράζεται και να διεκδικεί μέσα από τις Ενώσεις του και να αντιπαλεύει κάθε κυβερνητική προσπάθεια περιορισμού αυτού του δικαιώματος. Γι' αυτό και προβάλλει το αίτημα για κατάργηση της υπαγωγής των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος στον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, που δημιουργεί προβλήματα στην προσωπική τους ζωή, αλλά κυρίως περιορίζει τα δικαιώματά τους.

Γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση μετά την αντίθεση των λιμενικών, την οποία στηρίξαμε και ως Κόμμα, δεν κατέθεσε την αντιδημοκρατική νομοθετική ρύθμιση που προγραμμάτιζε. Με αυτήν καταργούσε κεκτημένα και στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και επιδίωκε να καταργήσει ακόμα και την ίδια την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών.

Για τους λιμενικούς ισχύουν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και δυνατότητες που ισχύουν για όλους τους πολίτες και καθορίζονται από τον Ν.1264. Οι λιμενικοί έχετε κάθε δικαίωμα να μπορείτε ελεύθερα να συγκροτείτε πρωτοβάθμιες ενώσεις και δευτεροβάθμιες, όπως προβλέπει η σημερινή ισχύουσα για όλους νομοθεσία. Από αυτό το βήμα σάς καλούμε σε επαγρύπνηση γιατί μπορεί η κυβέρνηση να επανέλθει. Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης δεν θα περάσουν. Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις γι' αυτό.

Μαζί με τον λαό συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταψήφισε το αντιναυτεργατικό νομοσχέδιο (2011-02-25 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πάτρας (2008-04-12 00:00:00.0)
Εκπαιδεύονται όπως και τα ΜΑΤ! (2003-06-13 00:00:00.0)
Κοντά στους λιμενικούς το ΚΚΕ (2000-03-18 00:00:00.0)
Συσσωρεύονται τα προβλήματα στο Λιμενικό Σώμα (1998-09-23 00:00:00.0)
Νέο ρόλο διεκδικούν οι λιμενικοί (1997-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ