Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Ψηφίστηκε η συμμετοχή της Ελλάδας σε μία ακόμα ΝΑΤΟική δομή

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η συμμετοχή της Ελλάδας στο υπό ίδρυση Κέντρο Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας του ΝΑΤΟ, που θα έχει ως έδρα την Κωνσταντινούπολη: Μία ακόμα «συνεισφορά» της Ελλάδας για την εξασφάλιση των δομών και υποδομών που χρειάζονται οι ΝΑΤΟικοί εγκληματικοί σχεδιασμοί σε βάρος των λαών.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Αριστείας κατατέθηκε ως νομοσχέδιο από το υπουργείο Αμυνας και αφορά δύο μνημόνια κατανόησης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας - Ρουμανίας. Το ένα προβλέπει την ίδρυση, διοίκηση και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας και το δεύτερο τη θέσπιση της λειτουργικής σχέσης ανάμεσα στο Στρατηγείο της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ και στα συμμετέχοντα κράτη στο Κέντρο Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νομοσχέδιο, όχι γιατί διαφωνεί με την ουσία αλλά επειδή κατά τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Γ. Κατρούγκαλο «η συγκυρία είναι κατεξοχήν αρνητική και στέλνει εσφαλμένα μηνύματα στην Τουρκία», ενώ απογειώνοντας την κοροϊδία περί δήθεν «ολίγον εμπλοκής» πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει «γιατί το θεωρούμε έναν ακόμη κρίκο της πολιτικής αυτής του προκεχωρημένου φυλακίου που δεν παίρνει υπόψη τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αλλά αυτήν την πλειοδοσία πίστης προς τις ΗΠΑ», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ήταν αυτός που εγκαινίασε τον «Στρατηγικό Διάλογο» και ανέβασε τη σύσφιξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ σε άλλα επίπεδα, γεμίζοντας την Ελλάδα με αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Εσπευσε άλλωστε να θυμίσει τους «κρίκους» που ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στην εμπλοκή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αρνείστε να ψηφίσετε» «τα μνημόνια με τη Β. Μακεδονία», που φέρουν ακέραιη τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ.

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι η χώρα είχε συμφωνήσει για τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Αριστείας από τον Απρίλη του 2019, δηλαδή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνοντας ότι ο ένας είναι συνέχεια του άλλου, είπε ότι «αυτή είναι η στάση που έχει επιλεγεί και από την προηγούμενη στρατιωτική ηγεσία, της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτή είναι η σωστή στάση, και αν θέλετε αυτή είναι και η εθνικά επωφελής. Συμμετέχεις παντού. Οπου είναι η Τουρκία είναι και η Ελλάδα», δηλαδή σε κάθε δομή και σχεδιασμό του ΝΑΤΟ. Απέδωσε δε την καταψήφιση τώρα του νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Εχει αξία να αναφερθεί και η αποστροφή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θ. Θεοχάρη, ότι «οι κυρώσεις αυτές αποδεικνύουν τη στρατηγική συνέχεια της χώρας»...

NATO και προάσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν πάνε μαζί

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος από το αφήγημα ότι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ εξασφαλίζει την ασφάλειά της», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης μιλώντας στην Ολομέλεια.

Ξεκαθάρισε ότι ΝΑΤΟ και προάσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν πάνε μαζί, θυμίζοντας την εισβολή στην Κύπρο, το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου και την ενθάρρυνση της επιθετικότητας της Τουρκίας.

Σχετικά με την κύρωση του μνημονίου για το λεγόμενο Κέντρο Αριστείας, σημείωσε ότι αποτελεί παραπέρα ενίσχυση του ΝΑΤΟ, για να γίνει πιο αποτελεσματική η εγκληματική - φονική μηχανή του.

Απαντώντας στο επιχείρημα περί «αναβάθμισης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας», ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι αυτή υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ στοχοποιείται ο ελληνικός λαός. Οπως στοχοποιείται ο λαός όταν η κυβέρνηση βαθαίνει την ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, προς όφελος της ελληνικής αστικής τάξης, η οποία καραδοκεί για συμμετοχή στο μοίρασμα της λείας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Γι' αυτό και οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη σε αμερικανική «υπερ-βάση», που έχει γίνει βασική πύλη ενίσχυσης των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Κλείνοντας ο Ν. Παπαναστάσης δήλωσε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την κύρωση του μνημονίου για τη λειτουργία του Κέντρου, καθώς και τη συμφωνία με τη Νορβηγία για κοινό κέντρο διαβαθμισμένων πληροφοριών, καθώς και αυτή είναι ενταγμένη στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ