Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
Εκπαιδεύονται όπως και τα ΜΑΤ!

Να αντισταθούν στη βίαιη καταστολή των λαϊκών αγώνων, κάλεσε χτες τους άνδρες του Λιμενικού η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που επισκέφθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Μπροστά στις ευθύνες τους, να αντισταθούν στη βίαιη καταστολή των λαϊκών αγώνων και να συστρατευτούν στη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και των δημοκρατικών ελευθεριών, για να ηττηθεί συνολικά η σημερινή πολιτική, τέθηκαν χτες οι λιμενικοί από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας που έγινε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Γιάννης Νάκης, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος για τα Σώματα Ασφαλείας, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος του Γραφείου Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του Κόμματος και άλλα στελέχη της ΚΟΠ.

Η περιοδεία ξεκίνησε με συνάντηση των κομμουνιστών με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης των λιμενικών, Τάσο Μαυρόπουλο. Στη διάρκεια της συζήτησης, αναδείχτηκε το γεγονός των περιορισμένων συνδικαλιστικών ελευθεριών, οι αντιδημοκρατικοί εσωτερικοί κανονισμοί που διέπουν συνολικά τα Σώματα Ασφαλείας και τα διάφορα στεγανά. Απόδειξη αυτής της αναχρονιστικής κατάστασης, αποτέλεσε η παρουσία στη συζήτηση του ενός από τους δύο συνδικαλιστές, οι οποίοι «έφαγαν» δυσμενή μετάθεση από το γραφείο της Διοίκησης Μητρώων και, συγκεκριμένα, στο πόστο των μεταθέσεων όπου υπηρετούσαν, επειδή ακριβώς ήταν συνδικαλιστές! Μάλιστα, υψηλόβαθμος του ΥΕΝ παραδέχτηκε αργότερα, στη διάρκεια της περιοδείας στο ΥΕΝ, ότι μετατέθηκαν, «επειδή το γραφείο των μεταθέσεων είναι ευαίσθητο»... Αναφέρθηκε ακόμα πως παρά το γεγονός ότι μετά από τους αγώνες των λιμενικών καθιερώθηκε ωράριο εργασίας, αυτό παραβιάζεται, ενώ δύο λιμενικοί που απαίτησαν την τήρησή του κλήθηκαν σε απολογία!

Στοιχείο, που αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της συζήτησης με τους συνδικαλιστές, ήταν ότι το νέο Σώμα που συγκρότησε το Λιμενικό για την τήρηση των μέτρων τάξης έχει ακριβώς την ίδια εκπαίδευση με αυτήν των ΜΑΤ, «ώστε - όπως είπε ένας από τους συνδικαλιστές - να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως ένας ακόμα κατασταλτικός μηχανισμός, πράγμα με το οποίο διαφωνούμε». Από την πλευρά τους, τόσο ο Γ. Νάκης, όσο και ο Γ. Μανουσογιαννάκης κάλεσαν τους λιμενικούς να αγωνιστούν για τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες τους, να συντονιστούν με τους αγώνες του εργατικού κινήματος, «καθώς τα Σώματα Ασφαλείας - όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Νάκης - δεν εξαιρούνται από την επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και, ήδη, οι λιμενικοί δέχτηκαν ένα πλήγμα, που αφορά στο Συνταξιοδοτικό τους». Τους κάλεσαν να βοηθήσουν στη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου, στηρίζοντας το ΚΚΕ.

Η περιοδεία συνεχίστηκε σε όλους τους χώρους του ΥΕΝ, όπου έγινε και συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Δελημιχάλη, στον οποίο τέθηκαν και τα ζητήματα του αναχρονιστικού κανονισμού, αλλά και το γεγονός της χρησιμοποίησης του Σώματος για την υπεράσπιση των εφοπλιστικών συμφερόντων. Ακολούθησε επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο και στον Πυροσβεστικό Σταθμό της Ακτής Ξαβέρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στηρίζουμε το δικαίωμα των λιμενικών να διεκδικούν μέσα από τις Ενώσεις τους (2022-04-19 00:00:00.0)
«Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία»! (2009-07-03 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τις μεταθέσεις στο Λιμενικό Σώμα (2006-08-11 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι σ' αυτό το χώρο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους (2005-11-10 00:00:00.0)
Μαχητική συγκέντρωση στο ΥΕΝ (2005-04-07 00:00:00.0)
Η ενίσχυση του ΚΚΕ ισχυροποιεί τους δικούς σας αγώνες (2003-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ