Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δανεικά

Γρηγοριάδης Κώστας

«ΧΑΜΗΛΟ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ χρέωσης των ελληνικών νοικοκυριών, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας. Αλλωστε, γι' αυτό ανακοίνωσε την «απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης», άρα και στα όρια των δανείων από τις 20 Ιουλίου...

Μήπως θα μπορούσαν να μπουν στον κόπο να μας εξηγήσουν πώς γίνεται με τόσους λίγους Ελληνες χρεωμένους να υπάρχουν τόσες πολλές κατασχέσεις, διώξεις δανειοληπτών και πρόσφατα νομοθετικές ρυθμίσεις για τη λειτουργία εταιριών είσπραξης χρεών; (Μιλάμε για εκείνες τις εταιρίες, που, όπως πολλάκις έχει καταγγελθεί, χρησιμοποιούν ακόμα και μεθόδους που «φέρνουν» σε αυτές της... Σικελικής Μαφίας, αν δεν έχουν ακουστά).

Απορίας άξιο είναι πάντως και το εξής: Με ποια κριτήρια η Τράπεζα εκτιμά το ύψος του χρέους των Ελλήνων; Πρέπει μήπως να χρωστάνε και τα τρισέγγονά μας για να ικανοποιηθούν;

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ... ΠΟΛΕΜΙΚΟ πλοίο, που μάλιστα θα πλέει στο Αιγαίο, προτίθεται να κάνει σήμερα - όπως δήλωσε - ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας Χιλμί Οζκιόκ! Αυτός αν συνεχίσει έτσι... μέχρι και απόβαση θα κάνει μόνος του.

Πάντως δεν είναι... τόσο μόνος, όσο θέλει να μας τον παρουσιάσει ο υπουργός μας των Εξωτερικών. Τουλάχιστον άλλη άποψη έχει ο ομόλογος και συνομιλητής του Αμπντουλάχ Γκιουλ. Δήλωσε χτες από το Σι Εν Εν (καθόλου τυχαία η επιλογή του μέσου) πως στρατός και κυβέρνηση είναι ενωμένοι.

Προφανώς, ούτε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ενδιαφέρεται τόσο για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του, έτσι δεν είναι κύριοι του Μεγάρου Μαξίμου; Ισως όμως δεν άκουσε την προχτεσινή δήλωση Σημίτη για το πόσο κινδυνεύουν να απομονωθούν διεθνώς και δεν έχει καταλάβει την κατάσταση.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ