Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι εταιρίες αξιολογούν τα πανεπιστήμια

Η αξιολόγηση των πανεπιστημίων έχει ξεκινήσει. Ας αναλώνονται κάποιοι σε συζητήσεις για τα θετικά και τα αρνητικά του σχετικού νομοσχεδίου, ας ξεσκονίζουν υποκριτικά επιχειρήματα «υπέρ» ή «κατά» της εφαρμογής της. Η ευρω - επιβαλλόμενη αξιολόγηση είναι ήδη εδώ και μάλιστα απευθείας από τις επιχειρήσεις! Αυτό είναι περισσότερο ορατό στα μεταπτυχιακά προγράμματα που πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα «προωθούν» (με την οικονομική έννοια του όρου).

Πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι από την προχτεσινή ημερίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την παρουσίαση των μεταπτυχιακών του προγραμμάτων παρέλασαν μια σειρά στελέχη ιδιωτικών εταιριών, για να πουν τον καλό τους λόγο και να φτιάξουν το «ίματζ» των εταιριών τους. Και, βέβαια, προσποιούμενοι ότι ενδιαφέρονται για το αγαθό της Παιδείας επιχείρησαν να δώσουν μερικούς πόντους στα προγράμματα του ιδρύματος, οι απόφοιτοι του οποίου θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας... μπλα, μπλα, μπλα... Είναι επίσης γνωστή η αντίστοιχη σχέση που έχει με τις επιχειρήσεις το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά κλπ.

Ο «καλός λόγος» από τις επιχειρήσεις σημαίνει ότι αξιολογούν θετικά τα προγράμματα, ότι λένε στα πανεπιστήμια «μπράβο σας, τέτοιους αποφοίτους θέλουμε να δουλεύουν για μας». Κι όλ' αυτά, μετά την ψήφιση του νόμου, θα γίνονται και «με τη βούλα» της θεσμικής κατοχύρωσης, αν δεν τους σταματήσει ένα ρωμαλέο κίνημα φοιτητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ