Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δισεκατομμύρια για... πέταμα

Δε νομίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί ότι πρέπει να αντιμετωπίζουν με τη δέουσα προσοχή και αίσθημα ευθύνης - τουλάχιστον - τις όποιες ενστάσεις μιας δημόσιας υπηρεσίας, ιδιαίτερα, όταν αυτή αφορά σε μια προμήθεια δισ. δραχμών; Ακόμη περισσότερο, όταν οι ενστάσεις αυτές είναι καλά στοιχειοθετημένες και αποδείχνουν, ότι πετιούνται τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού στον αέρα; Αναφερόμαστε στη σύμβαση για την προμήθεια συστήματος αεροναυτικών πληροφοριών (AIS), την οποία υπέγραψαν πρόσφατα η κυβέρνηση και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), παρά την αντίθετη γνώμη της αρμόδιας Διεύθυνσης της ΥΠΑ και της ΟΣΥΠΑ. Η σύμβαση έχει συνολικό κόστος 7 εκατ. ευρώ, ενώ - όπως τονίζει η αρμόδια Διεύθυνση της ΥΠΑ - οι ανάγκες των αεροδρομίων μπορούν να εξυπηρετηθούν με κόστος μόλις 100.000 ευρώ, συν μια ελάχιστη επιβάρυνση για τον αναγκαίο εξοπλισμό!

Πέρα απ' αυτά, το επιλεγμένο από την κυβέρνηση σύστημα (AIS) είναι παρωχημένο και δεν είναι συμβατό με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα (EAD), το οποίο έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία με επιτυχία, από το καλοκαίρι του 2003.

Αραγε, μπορούν να δώσουν την οποιαδήποτε πειστική εξήγηση οι αρμόδιοι; Κι αν όχι, γιατί δεν προχωρούν στην άμεση επανεξέταση του θέματος;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ