Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο Λονδίνο η Αλέκα Παπαρήγα

Στο Λονδίνο βρίσκεται από σήμερα, Παρασκευή, 13 Ιούνη, η Αλέκα Παπαρήγα, μετά από πρόσκληση του ΚΚ Βρετανίας και του «Κομμουνιστικού Πανεπιστημίου». Η Αλέκα Παπαρήγα θα παραμείνει στο Λονδίνο μέχρι την Κυριακή 15 Ιούνη.

Το «Κομμουνιστικό Πανεπιστήμιο» περιλαμβάνει διαλέξεις και συζητήσεις για μια σειρά καίρια θέματα που σχετίζονται με τη θεωρία και την πράξη του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, με τη συμμετοχή στελεχών του ΚΚ Βρετανίας, προσωπικοτήτων του συνδικαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος, μαρξιστών διανοητών και ερευνητών.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα ανοίξει το «Κομμουνιστικό Πανεπιστήμιο» του ΚΚ Βρετανίας, με διάλεξη για την επικαιρότητα του Μαρξισμού, σήμερα, Παρασκευή 13 Ιούνη. Αύριο, Σάββατο, 14 Ιούνη το απόγευμα, θα συμμετάσχει σε διεθνή συγκέντρωση ενάντια στον πόλεμο και την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση που οργανώνει το ΚΚ Βρετανίας. Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν επίσης ο ΓΓ του Νοτιοαφρικανικού ΚΚ Μπλέιντ Νζιμάντε και ο Παλαιστίνιος γενικός επιτετραμμένος στη Βρετανία Αφίφ Σαφίεχ.

Την Κυριακή 15 Ιούνη η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφτεί και θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Καρλ Μαρξ, στο Λονδίνο. Στη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ θα έχει επίσης επαφές και συναντήσεις με στελέχη κομμάτων, μαζικών κινημάτων, φορέων και κοινοτήτων που εδρεύουν στο Λονδίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ