Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Νομιμοποίησαν όλες τις «ματσαραγκιές» στο χώρο των μίντια

Ψηφίστηκαν όλα τα επίμαχα άρθρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τύπου

Με την ψήφιση των επίμαχων άρθρων που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ισχύουσα διαπλοκή ιδιοκτητών ΜΜΕ και κυβέρνησης, συνεχίστηκε χτες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Τύπου που αφορά και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των σχετικών εταιριών. Υπέρ του νομοθετήματος τάχτηκαν μόνον οι κυβερνητικοί βουλευτές, υποστηρίζοντας ότι συμβάλλει στη διαφάνεια στο χώρο της ενημέρωσης, ενώ τα άρθρα καταψήφισε με κατηγορηματικό τρόπο το ΚΚΕ.

«Νομιμοποιείτε ό,τι "ματσαραγκιά" έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στα μίντια», δήλωσε για το νομοθέτημα η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιανά Κανέλλη, «ταυτίζοντας και εξομοιώνοντας τον ενεχυριούχο δανειστή με τον βασικό μέτοχο. Φτιάχνετε μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ! Θα περάσουν όλοι θα πάρουν τον νόμο Πρωτόπαππα και θα κάνουν μια βουτιά μέσα για ό,τι έχουν υπογράψει και εκβιάσει». Παράλληλα, η Λιάνα Κανέλλη τόνισε ότι «καταστρατηγείτε το ασυμβίβαστο μεταξύ παραγωγού και εταίρου», τονίζοντας ότι θα μπορεί κάποιος μεγαλομέτοχος να είναι και προμηθευτής του δημοσίου, μέσω παροχής της παραγωγής σε υπεργολάβους.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ότι «υποχρεώνεστε να υποχωρήσετε σε τεράστια συμφέροντα», σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο». Τέλος, η Λιάνα Κανέλλη τάχτηκε κατά της δημιουργίας ινστιτούτου για τα νομικά δεδομένα στο χώρο των ΜΜΕ που προτείνει το νομοσχέδιο, τονίζοντας πως με τα ίδια χρήματα το υπουργείο Τύπου θα μπορούσε να φτιάξει μια βάση νομικών δεδομένων συνεργαζόμενο με τις νομικές ενώσεις που υπάρχουν στη χώρα.

Σύμφωνα με τροποποίηση που επέφερε στο νομοθέτημα ο υπουργός Τύπου, μεταφέρονται και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εταιρίας με τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας, τυχόν διοικητικές κυρώσεις που επιβάλλονται για τη χρήση παράνομων μηχανημάτων εκπομπής σήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ