Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αχρήστευσαν κατασκοπευτική κάμερα!

Ο Αγάπιος Σαχίνης ενώ κόβει το καλώδιο της κάμερας παρακολούθησης στην οδό Εγναντία

Motion Team

Ο Αγάπιος Σαχίνης ενώ κόβει το καλώδιο της κάμερας παρακολούθησης στην οδό Εγναντία
Οι ειδικές κατασκοπευτικές κάμερες που έχουν, με απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τοποθετηθεί σε 26 σημεία της Θεσσαλονίκης, έγιναν χτες το μεσημέρι αντικείμενο πρωτότυπης διαμαρτυρίας από μέρους οπαδών της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη Τώρα», που με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο Αγάπιο Σαχίνη αχρήστευσαν μία απ' αυτές τις κάμερες κόβοντας το καλώδιό της.

Μέλη και οπαδοί της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», που είχε πριν μέρες προειδοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο λαός της πόλης θα καταστήσει ανενεργείς τις ηλεκτρονικές κάμερες παρακολούθησης των πολιτών, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι χτες στην πλατεία Συντριβανίου, γύρω από κολόνα του ΟΤΕ στην κορυφή της οποίας έχει τοποθετηθεί μία από τις εν λόγω κάμερες.

Ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν τα συνθήματα: «Οχι στους σύγχρονους χαφιέδες» και «με κάμερες και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στην ολιγαρχία κάνετε τις πλάτες», ο Αγάπιος Σαχίνης με τη βοήθεια κατσαβιδιού και σφυριού άνοιξε το μεταλλικό πορτάκι της κολόνας και έκοψε το καλώδιο της κάμερας, υπό τα ζωηρά χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων.

Να σημειωθεί ότι οι 26 κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα κομβικά σημεία, από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της πόλης, για να παρακολουθούν όλες τις κινήσεις των πολιτών εν όψει των διαδηλώσεων της Συνόδου Κορυφής και η ενέργεια αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από φορείς του λαϊκού, δημοκρατικού κινήματος που εκδηλώνονται καθημερινά με πολλούς τρόπους.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά την αποσύνδεση της κάμερας στην Πλατεία Συντριβανίου, ο Αγάπιος Σαχίνης τόνισε: «Οπως είχαμε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο η άποψή μας για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης δεν ήταν αποσπασματική ούτε τυχαία. Ταυτόχρονα με την πολιτική μας άποψη ότι δε δεχόμαστε το ηλεκτρονικό φακέλωμα, είχαμε πει ότι θα αντιδράσουμε και θα τις καταστήσουμε ανενεργείς τις κάμερες. Σήμερα δίνουμε ένα πρώτο δείγμα. Πιστεύω ότι ο εκσυγχρονισμένος κ. Χρυσοχοΐδης να πάρει το μήνυμα ότι εδώ είναι Θεσσαλονίκη και δεν είναι παίξε, γέλασε».

Οπως δήλωσαν παρευρισκόμενοι, ο λαός της Θεσσαλονίκης είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και οι αντιδράσεις του θα είναι πολύμορφες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ