Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Με ένα ... SMS!

Στις 30 Μάη, τους 2.500 εργαζόμενους της ασφαλιστικής εταιρίας «Tag», που εδρεύει στην Αγγλία, περίμενε στο κινητό τους τηλέφωνο ένα περίεργο μήνυμα: «Να περάσατε από την εταιρία να ενημερωθείτε. Υπάρχει κάποιο μήνυμα για σας», έγραφε το ...μήνυμα.

***

Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Λιμπερασιόν», το μήνυμα που περίμενε τους 2.500 εργαζόμενους ήταν πραγματικά ενδιαφέρον. Μόλις έφτασαν εκεί, έμαθαν ότι είχαν ...απολυθεί και ότι δεν επρόκειτο να τους καταβληθεί ούτε αποζημίωση, ούτε ο μισθός του τελευταίου μήνα!

***

Ο, δε, Μαρκ Λανγκφόρντ, ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης εταιρίας, διεκδικεί ίσως μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Είναι ίσως ο μοναδικός εργοδότης, που σε μόλις ένα λεπτό - όσο διήρκεσε η αποστολή του μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα - απόλυσε 2.500 ανθρώπους. Η χρήση, δε, της τόσο εξυπηρετικής νέας τεχνολογίας, που διευκολύνει αφάνταστα όσους θέλουν να τσακίζουν χιλιάδες ανθρώπους στο άψε σβήσε, με ένα μόλις μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο (!), είναι μάλλον μια ακόμα πτυχή της εποχής της «παγκοσμιοποίησης»...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ