Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Δ. ΓΟΝΤΙΚΑΣ
«Κριτήριο προόδου είναι η ζωή του λαού»

Σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ μίλησε προχτές το απόγευμα το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η αγωνιστική πρόταση του ΚΚΕ ενάντια στην επίθεση που βιώνει σήμερα ο λαός βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που διοργάνωσε προχτές το απόγευμα στους Αγ. Αναργύρους η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ, με ομιλητή τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην αίθουσα του 2ου ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων, άνθρωποι της δουλιάς, συνταξιούχοι, νεολαία έβαλαν στο επίκεντρο τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την εργατική οικογένεια, μίλησαν για τη ληστρική επιδρομή του κεφαλαίου ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων, την προσπάθειά του να στραφεί ενάντια σε κάθε φωνή αντίστασης, την επίθεση του ιμπεριαλισμού ενάντια σε λαούς.

Ο Δ. Γόντικας κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να πυκνώσουν και να εντείνουν την επαφή με το λαό, με τους εργαζομένους, με τα τμήματα εκείνα που είναι εγκλωβισμένα στο δικομματισμό και να συζητήσουν την πρόταση διεξόδου που θα οδηγήσει σε σταθερές και μόνιμες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται σήμερα για το λαό. «Δε μιλάμε για προοπτικές με βάση τα στοιχεία, τα ποσοστά και τους δείκτες που καθορίζει η κυβέρνηση και το αστικό κράτος για το ΑΕΠ, το μέσο όρο των μισθών κλπ. Κριτήριο προόδου για το ΚΚΕ είναι το επίπεδο της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Η ζωή του λαού. Η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη, όμως αυτή αφορά τους λίγους», είπε, σημειώνοντας ότι για το λαό τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά, αν βέβαια δε γίνουν μια σειρά αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων. Θύμισε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μιλούσαν για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ και την ΟΝΕ, «έδωσαν μεγάλες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό, για αγορά 300 εκατομμυρίων, για ευνοϊκή θέση των αγροτικών προϊόντων μας σε αυτή, τη σύγκλιση στα επίπεδα των άλλων χωρών, την ασφάλεια της χώρας, τη δημοκρατία. Παγίδευσαν μεγάλα τμήματα του λαού στην αυταπάτη ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι βοήθεια σε αυτό το σχέδιο παγίδευσης του λαού έδωσαν και η πλειοψηφία της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος και άλλες δυνάμεις που στήριξαν αυτό τον προσανατολισμό και προκάλεσαν συγχύσεις σε έναν κόσμο ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ο απολογισμός είναι αρνητικός για το λαό και τους εργαζόμενους. Κερδισμένο ήταν το κεφάλαιο που έγινε πιο ισχυρό», τόνισε και αναφέρθηκε στις αλλαγές και τις ανατροπές που επήλθαν στα δικαιώματα των εργαζομένων, την άρση των εμποδίων κίνησης για το κεφάλαιο, την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας και συνολικά το μεγάλωμα της κοινωνικής ανισότητας.

Ο Δ. Γόντικας τόνισε ότι σήμερα υπάρχουν δύο δρόμοι: ΄Η να αποδεχτείς αυτή την κατάσταση ή να αγωνιστείς για ένα άλλο σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε μπροστά στις επερχόμενες εκλογές ο λαός να καταδικάσει με την ψήφο του τα κόμματα που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, να μειώσει τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων, να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι σε πιέσεις και εκβιασμούς, να οδηγήσει σε αλλαγή των συσχετισμών με την ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ