Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική και όσους τη στηρίζουν

Ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και στα όσα προέκυψαν από τη χτεσινή συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σημείωσε:

«Με το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση και το Προεδρικό Διάταγμα, η κυβέρνηση εξειδικεύει τους στόχους της Δημόσιας Διοίκησης των νέων αναγκών του κεφαλαίου και της ΕΕ, καθιερώνοντας δείκτες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου στο ρουσφέτι μέσω των μετατάξεων και εισάγοντας ιδιώτες μάνατζερ.

Με το μισθολόγιο ο υπουργός Οικονομίας, ανακατανέμοντας τα ήδη υπάρχοντα ποσά του σημερινού μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, εμφανίζει έναν νέο, τυπικά αυξημένο βασικό μισθό, χωρίς ουσιαστικό υλικό αντίκρισμα και ταυτόχρονα συνδέει το μισθό με την παραγωγικότητα και με το βαθμό, για τη χειραγώγηση και τον πειθαναγκασμό του υπαλλήλου στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ενώ με σχετικό σχέδιο νόμου παραπέμπει τον ορισμό των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων σε προεδρικό διάταγμα, με στόχο τον αποχαρακτηρισμό των περισσοτέρων.

Με όλα αυτά, που υλοποιεί σε μεγάλο βαθμό το αντιδημοσιοϋπαλληλικό κυβερνητικό σχέδιο "Πολιτεία", η κυβέρνηση επιχειρεί να συμβιβάσει την κύρια επιδίωξή της για μια αποτελεσματικότερη Δημόσια Διοίκηση στις νέες ανάγκες του κεφαλαίου με τις προεκλογικές σκοπιμότητές της. Θέλει "και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο". Σ' αυτήν της την τακτική βρήκε αρωγό τη συνένοχη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ.

Απέναντι σ' όλους αυτούς δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο ανοχής. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πρέπει να τους καταδικάσουν με δυναμικούς αγώνες, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ και τώρα στις 21 του μήνα στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια. Είναι ανάγκη όμως και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές να καταψηφιστεί μαζικά η κυβέρνηση και η ΝΔ και ο ΣΥΝ που συναίνεσαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ