Σάββατο 18 Μάη 2024 - Κυριακή 19 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΜΙΑ
Ομαδική τροφική δηλητηρίαση σε δημοτικά σχολεία

Ομαδική τροφική δηλητηρίαση μετά από κατανάλωση σχολικών γευμάτων που προμηθεύει ιδιωτική εταιρεία, φέρεται να υπέστησαν δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της Λαμίας, ορισμένοι εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Λαμίας για τις πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ, γονείς μαθητών που έπαθαν την τροφική δηλητηρίαση προσέφυγαν το πρωί της Παρασκευής 17 Μάη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, μαθητές δημοτικών σχολείων όπου γίνεται διανομή σχολικών γευμάτων από ιδιωτική εταιρεία παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης με εμετούς και διάρροια. Αρχικά οι γονείς πίστεψαν ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα, αλλά στην πορεία τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται και να αφορούν μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων, που κατανάλωσαν το ίδιο σχολικό γεύμα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πάνω από 60 μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα. Μάλιστα, συμπτώματα εμφάνισαν και ενήλικες, όπως εκπαιδευτικός και γονείς μαθητών, που δοκίμασαν από τα συγκεκριμένα γεύματα.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί σε δημοτικά σχολεία της Χαλκίδας, πριν από λίγους μήνες.

Η ΤΕ Φθιώτιδας

«Αυτό είναι το "σύγχρονο σχολείο" εν έτει 2024: Μαθητές να πηγαίνουν υγιείς στο σχολείο και να γυρίζουν δηλητηριασμένοι», τονίζει η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το περιστατικό.

Σημειώνει επίσης ότι «αντί να εξασφαλίζεται η ποιοτική και δωρεάν σίτιση στα σχολεία με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, έχει παραδοθεί στις εργολαβίες που κάνουν μπίζνες με το λιγότερο δυνατό κόστος». Καταλήγοντας, απαιτεί να μη συγκαλυφθεί και να αποδοθούν ευθύνες για το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ καλεί τους γονείς και τον λαό συνολικότερα να καταδικάσουν την πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα συμφέροντα των λίγων και να δυναμώσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ