Σάββατο 18 Μάη 2024 - Κυριακή 19 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Κάνουμε τη νύχτα μέρα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και θα νικήσουμε! Οι λαοί της Ευρώπης θα νικήσουν!

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το μήνυμα που στέλνουμε απόψε όλοι μαζί από εδώ, από τη λαϊκή γειτονιά της Τούμπας, είναι σαφές: Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, οι νέες και οι νέοι των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, μπορούν να κάνουν πράξη τον φόβο των κυβερνώντων και των συμφερόντων που αυτοί υπηρετούν. Να ψηφίσουν μαζικά, αντισυστημικά, στοχεύοντας κατευθείαν στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στην Ευρωπαϊκή Ενωση της αδικίας, να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!

Σε αυτές εδώ τις περιοχές, όπου το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αναδείχθηκε 2ο στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, να το κάνουμε ξανά! Να στείλουμε το ΚΚΕ πολύ πιο ψηλά. Να κοκκινίσουν οι κάλπες της Τούμπας και των άλλων περιοχών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το «ως εδώ» να γίνει «τώρα ΚΚΕ»

Γιατί όντως έφτασε ο κόμπος στο χτένι, και πρέπει και μέσα από την κάλπη να ακουστεί το «φτάνει ως εδώ»!

Ως εδώ με το σύστημά τους, που θεωρεί τους εργαζόμενους αναλώσιμους, «μίας χρήσης», που μπορεί να τους χρησιμοποιεί μέχρι εξάντλησης, όπως βιώνουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στη ΒΙΠΕ, σε εταιρείες πληροφορικής, σε τεχνικά γραφεία, στα επισιτιστικά και εμπορικά καταστήματα, με γνωστά τα ωράρια - «λάστιχο».

Ως εδώ με την ακρίβεια και τους φόρους που μας αφήνουν χωρίς ευρώ για μέρες, ενώ τα κρατικά ταμεία γεμίζουν για να επιδοτούν τα κέρδη των μονοπωλίων.


Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης, μετά από 32 χρόνια στην ΕΕ, αναρωτιέται γιατί δεν υπάρχουν ίδιες τιμές εμπορευμάτων σε όλες τις χώρες, κάνοντας πως δεν ξέρει ότι η ελευθερία διακίνησης εμπορευμάτων και κεφαλαίων, ιδρυτική αρχή της ΕΕ, αυτό ακριβώς σημαίνει. Οτι η κάθε πολυεθνική θα στέλνει τα εμπορεύματά της σε όποια χώρα θέλει και θα βάζει όποιες τιμές θέλει, με ένα και μόνο κριτήριο: Το μέγιστο κέρδος της.

Σας καλωσορίζουμε στο 1992, κύριε Μητσοτάκη, και στείλτε στην κυρία φον ντερ Λάιεν όσες επιστολές θέλετε, παρουσιάζοντας την ΕΕ, τον εμπρηστή της ακρίβειας, ως πυροσβέστη.

Ως εδώ με την ακριβοπληρωμένη Υγεία και Παιδεία για μας και τα παιδιά μας.

Ως εδώ με το να θεωρούνται οι ανάγκες μας δεύτερης κατηγορίας. Να ζούμε σε γειτονιές με ελάχιστο πράσινο, πάρκα, χώρους αναψυχής για τον λαό, με μεγάλη ατμοσφαιρική μόλυνση, όπως η Θεσσαλονίκη.

Ως εδώ με τα ευρωπαϊκά έργα και κονδύλια που βγαίνουν από τις τσέπες των λαών αλλά δεν θέτουν σε προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες, δεν λύνουν τα λαϊκά προβλήματα. Οπως το κρίσιμο ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων στην περιφερειακή τάφρο, εδώ στην περιοχή.

Τώρα, λοιπόν, το «ως εδώ» να γίνει «τώρα ΚΚΕ». Να κάνουμε τη δυσαρέσκεια ψήφο ανατροπής! Να τους ταρακουνήσουμε με ψήφο στο ΚΚΕ!

Τη φόρα του Μητσοτάκη μπορεί να του την κόψει ο ίδιος ο λαός με ψήφο στο ΚΚΕ!


Ηρθε η στιγμή που ο λαός μας πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Στο μέλλον που έχουν ετοιμάσει άλλοι γι' αυτόν, αλλά και σε αυτό που μπορεί να φτιάξει ο ίδιος για τον εαυτό του. Ηρθε η ώρα να απορρίψουμε μαζικά όσα ήδη έχουν προδιαγράψει για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

Να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στην πολεμική προετοιμασία της ΕΕ για έναν ευρύτερο, γενικευμένο πόλεμο, σήμερα που η αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία κλιμακώνεται.

Να πούμε «όχι» στην εμπλοκή της χώρας μας, να γυρίσει πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα, «όχι» στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου ενάντια σε άλλους λαούς, και του ίδιου του λαού μας σε στόχο αντιποίνων.

Να απορρίψουμε με την ψήφο μας τη νέα επίθεση στο εργατικό - λαϊκό εισόδημα την οποία σχεδιάζουν, γιατί οι αιτίες που οδηγούν στην καταλήστευσή του θα είναι εδώ και στις 10 Ιούνη.

Θα είναι εδώ η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» - πράσινη, στο χρώμα του χρήματος δηλαδή, μόνο για τα κοράκια, αλλά κατάμαυρη για τους λαούς. Θα είναι εδώ η εκτόξευση της τιμής των αγροτικών προϊόντων, λόγω και της νέας ΚΑΠ, η πολιτική της συμπίεσης του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος για τα κέρδη των λίγων.

Γιατί την επόμενη μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ θα το πιάσει από κει που το άφησε, και θα «τρέξει» τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που συνοδεύουν το Ταμείο Ανάκαμψης.


Αυτό ζητά ο Μητσοτάκης: Αέρα στα πανιά του για να «τρέξει» τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της δεύτερης τετραετίας. Μόνο που έχει περάσει ένας χρόνος από το 41% και πολλοί είναι αυτοί που τώρα δεν ξεγελιούνται, θέλουν να του κόψουν τη φόρα, και καλά θα κάνουν. Και η φόρα στον Μητσοτάκη δεν κόβεται με αυτούς που είναι πρόθυμοι να καλύψουν τις απώλειές του βάζοντας πλάτη στα δύσκολα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι.

Τη φόρα του Μητσοτάκη μπορεί να του την κόψει ο ίδιος ο λαός, με ψήφο στο ΚΚΕ! Γιατί το ΚΚΕ ποτέ δεν υπολόγισε αυτό το 41%, αντίθετα από την πρώτη μέρα οργάνωσε, πρωτοστάτησε στους αγώνες που στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ. Αποδείξαμε με τους αγώνες μας ότι μπορούμε να κάνουμε κουρελόχαρτο τα σχέδιά τους, να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Οταν τα παπαγαλάκια του συστήματος έψαχναν δήθεν ποιος είναι «αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση, το λαϊκό - εργατικό κίνημα ήταν εκεί με τους κομμουνιστές μπροστά. Η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική.

Οι εργαζόμενοι σε μια σειρά επιχειρήσεις στρίμωξαν την εργοδοσία για να αναγκαστεί να υπογράψει νέες Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις σε μισθούς, για να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί νόμοι, «διευθέτησης» του εργάσιμου χρόνου. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ με τον ηρωικό αγώνα τους έχουν καταφέρει να κερδίζουν ανάσες, γιατί δεν έκαναν βήμα πίσω από τον στόχο να μην περάσει το κυβερνητικό σχέδιο που κλείνει την επιχείρηση και τους πετάει κυριολεκτικά στον δρόμο.

Και όλοι μαζί, εργατικά συνδικάτα και μαζικοί φορείς του κινήματος, ταρακούνησαν κυβέρνηση και εργοδοσία με τη μεγαλειώδη απεργία στις 28 Φλεβάρη, και μετά στις 17 Απρίλη και την Πρωτομαγιά. Βροντοφώναξαν ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί! Το ίδιο και οι μεγάλες κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών. Αντίστοιχα, των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Των φοιτητών που θα τους ταρακουνήσουν ξανά την επόμενη Τετάρτη, στις φοιτητικές εκλογές, με 1η δύναμη την «Πανσπουδαστική» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όσο κι αν δυσκολεύεται να το παραδεχτεί η φοιτητική παράταξη της ΝΔ!

Να ψηφίσουμε στην κάλπη με κριτήριο τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας

Ετσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και όσα ήδη έχουν ετοιμάσει για την επόμενη μέρα. Και αυτήν την επόμενη μέρα πρέπει να τη σκεφτούμε, να τη σχεδιάσουμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Με δυνατό ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στην ΕΕ, και εκεί που τελικά ανατρέπονται, στον δρόμο του αγώνα. Και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ήταν απέναντι από τον λαό. Απέναντι από τον λαό ήταν όταν σε ποσοστό περίπου 70% ψήφιζαν όλοι μαζί τις αντιλαϊκές αποφάσεις, τις Οδηγίες και τους Κανονισμούς της ΕΕ.

Απέναντι από τον λαό ήταν στους αγώνες του η κυβέρνηση της ΝΔ, πότε με την καταστολή, πότε με τη συκοφάντηση, πότε και με τα δύο.

Απέναντι από τον λαό ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση που έδιναν στον Μητσοτάκη στη Βουλή και με την υπονόμευση μέσω των δυνάμεών τους στο κίνημα, αλλά και το νέο αγαπημένο παιδί του συστήματος, ο Βελόπουλος, με ανοιχτή πολεμική σε κάθε εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, πασπαλισμένη με τον απαραίτητο αντικομμουνισμό. Ολοι τους βρέθηκαν απέναντι και έτσι συνεχίζουν.

Δείτε πώς κινούνται όλα τα υπόλοιπα κόμματα και σ' αυτήν την προεκλογική περίοδο. Είναι φανερό πως δεν θέλουν, δεν τους συμφέρει να συζητηθούν και να γίνουν κριτήριο ψήφου τα κρίσιμα, καυτά ζητήματα που απασχολούν κάθε λαϊκό σπίτι.

Και η αλήθεια είναι ότι οποιοσδήποτε στη θέση τους το ίδιο θα έκανε!

Γιατί πώς να θέλει η ΝΔ να συζητιούνται η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο; Αφού όπου κι αν κοιτάξεις, από πίσω κρύβεται η πολιτική της, οι νόμοι της. Λογικό είναι λοιπόν να προσπαθεί να στρέψει αλλού γι' αλλού τη συζήτηση.

Είναι λογικό να μη θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, να κουβεντιάζουμε οτιδήποτε από όλα αυτά. Γιατί τι να πει;

Να πει μήπως στον λαό ότι στήριξε την «πράσινη μετάβαση», την ΚΑΠ, που έκανε τα βασικά είδη ανάγκης στα ράφια των σούπερ μάρκετ να μοιάζουν με είδη πολυτελείας;

Να πει μήπως για τα ωράρια εργασίας και τους μισθούς, όταν ο μισθός καθορίζεται με βάση τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου και έχει ψηφίσει δεκάδες άρθρα από τον νόμο που κατήργησε το οχτάωρο, του Χατζηδάκη;

Να πει μήπως για τον πόλεμο; Που στήριξε τη στρατηγική της ΕΕ για την πολεμική προετοιμασία και στήριξη της Ουκρανίας; Οταν με δική του υπογραφή η Ελλάδα έστειλε πολεμοφόδια στη Σαουδική Αραβία; Με τι μούτρα;

Ε, λογικό είναι λοιπόν να συζητά άλλα γι' άλλα...

Πιστεύουν ότι ο λαός μας τρώει κουτόχορτο και θα ψηφίσει αλά Γιουροβίζιον! Δηλαδή άλλα να πιστεύει κι άλλα να του βγάζουν αυτοί ως αποτέλεσμα! Είναι βαθιά γελασμένοι!

Ε, λοιπόν, ο λαός θα τους αλλάξει την ατζέντα! Θα τους χαλάσει τα σχέδια. Να ψηφίσουμε στην κάλπη με κριτήριο τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας. Να σκεφτούμε αν την άλλη μέρα το πρωί θα μας φτάνουν οι μισθοί για όσα χρειαζόμαστε.

Αν η επόμενη μέρα στη δουλειά θα βγει ανθρώπινα και με ασφάλεια, ή με χίλια ζόρια και κινδύνους.

Αν τα παιδιά μας θα πάνε σε ένα σχολείο που να τους καλλιεργεί την όρεξη για μάθηση, σε ασφαλές κτίριο, να τα μορφώνει πραγματικά. Αν θα έχουμε λεφτά να σπουδάσουν οι φοιτητές μας τον Σεπτέμβρη.

Αν θα έχουμε σύγχρονα και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ελεύθερους χώρους με πράσινο στις πόλεις μας, αν θα έχουμε πρόσβαση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Γιατί αυτά σημαίνουν ζωή και όχι επιβίωση το 2024!

Αν θα ζούμε ειρηνικά, σε συνεργασία με τους άλλους λαούς, με τους οποίους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ή θα τρέμουμε για το τι επικίνδυνες εξελίξεις ξημερώνουν κάθε μέρα, γιατί η χώρα μας είναι βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Και, κυρίως, να σκεφτούμε αν όλα αυτά και τόσα άλλα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Για αποδείχθηκε πως μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Και το ΚΚΕ σε αυτές τις στιγμές μπαίνει μπροστά. Γι' αυτό ο λαός το χρειάζεται ισχυρό, πανίσχυρο στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Δεν έχει ανάγκη ο λαός ούτε το «νέο» από τα σάπια υλικά της σοσιαλδημοκρατίας, ούτε γιαλαντζί αντιπολίτευση τύπου Βελόπουλου

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλες και φίλοι,

Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχετε συγκεντρώσει πλέον πλούσια πείρα, η οποία είναι πολύτιμη μπροστά στις κάλπες της 9ης Ιούνη. Δείξατε στην πράξη ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στις κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν για κάθε μικρό και μεγάλο λαϊκό - εργατικό πρόβλημα, όπως για τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων, νέων σχολείων, για να εμποδιστεί η μεταφορά και το κλείσιμο άλλων, όπως στην περιοχή του κέντρου, του Φαλήρου.

Ξέρετε καλά τι θα πει να τίθενται προτεραιότητες στα μεγάλα έργα με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλίων και όχι τις ανάγκες του λαού. Το βιώνετε κάθε πρωί και μεσημέρι πίσω από το τιμόνι, εξαιτίας της κατασκευής του flyover. Ενός έργου αχρείαστου σε αυτήν τη φάση, χωρίς προηγούμενη έγκαιρη μελέτη, χωρίς να έχει δοθεί προτεραιότητα στη στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων ΜΜΜ. Ενός έργου που πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Που ο λαός της περιοχής το έχει απορρίψει, μέσα από τις κινητοποιήσεις και αντιδράσεις του.

Βιώνετε στο πετσί σας τι θα πει υποχρηματοδότηση σε Υγεία και Παιδεία, κράτος για τα συμφέροντα των λίγων, εχθρικό για τις ανάγκες των πολλών. Ξέρετε ποια είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης, ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Υγεία, με την παντελή έλλειψη υποδομών και προσωπικού.

Ξέρετε τι συμβαίνει στην Προσχολική Αγωγή, όταν τουλάχιστον 400 αιτήσεις για βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν ικανοποιούνται κάθε χρόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης. Οταν πάνω από 10 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά φιλοξενούνται σε άθλιες συνθήκες, σε kibo.

Για να αντιμετωπιστούν αυτά, χρειάζεται ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, με το ΚΚΕ πολύ δυναμωμένο.

Δεν έχει ανάγκη ο λαός μας έναν «νέο» δήθεν πόλο από τα σάπια υλικά της σοσιαλδημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα - όπως μαθαίνουμε - έχουν βγει στο σεργιάνι εδώ στην περιοχή ζητιανεύοντας για ψήφους, για το ποιος από τους δυο θα βγει δεύτερο κόμμα. Αλλά τρώνε πόρτα! Γιατί πολλοί λαϊκοί άνθρωποι κατάλαβαν για τα καλά ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από το ξαναζέσταμα της «σούπας» των αυταπατών που διαψεύστηκαν τόσες φορές στο παρελθόν και μας στέρησαν πολύτιμο χρόνο, έφεραν την απογοήτευση και τελικά ισχυροποίησαν τη ΝΔ του Μητσοτάκη.

Δεν έχει ανάγκη από γιαλαντζί αντιπολίτευση σαν του κ. Βελόπουλου, που όσο κι αν θέλει να πείσει ότι «δαγκώνει», τελικά ούτε να γαβγίσει δεν μπορεί.

Στις ευρωεκλογές έχουμε επιλογή: Να ανεβάσουμε πολύ πιο ψηλά το ΚΚΕ, τον μόνο πραγματικό αντίπαλο του φασισμού, της ακροδεξιάς. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να τους αντιμετωπίσει, με τους κομμουνιστές μπροστά. Αυτό απέδειξε και η απόφαση αποφυλάκισης του ναζί εγκληματία Μιχαλολιάκου.

Χρειάζεται ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα απομονώσει τους φασίστες. Και αυτό ξέρετε πολύ καλά εδώ, σε αυτήν την περιοχή, ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί.

ΚΚΕ πολύ ισχυρό σε όλη τη Θεσσαλονίκη για να δυναμώσει η διεκδίκηση

Τώρα ΚΚΕ λοιπόν, πολύ ισχυρό σε όλη τη Θεσσαλονίκη, και εδώ στην περιοχή της Τούμπας, για να δυναμώσει ο αγώνας, η διεκδίκηση για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής.

-- Για επαρκή, σύγχρονη και φτηνή αστική συγκοινωνία, με άμεση παράδοση του Μετρό και ανάπτυξη γραμμής μέχρι την Τούμπα, με ενίσχυση του ΟΑΣΘ, με νέο στόλο και μόνιμο προσωπικό.

-- Για ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση και οικολογική προστασία του δάσους του Σέιχ Σου, του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης.

-- Για να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα υποδομής στην περιφερειακή τάφρο και παράλληλα να μετατραπεί σε ένα ενιαίο γραμμικό πάρκο πολλών χιλιομέτρων, με βελτίωση της ελκυστικότητας και προσβασιμότητάς της σε όλο της το μήκος, ως χώρος αναψυχής και περιπάτου, άθλησης, παρατήρησης της φύσης και της ζωής. Αντίστοιχα σε ρέματα, όπως το ρέμα της Τούμπας.

-- Για να μετατραπεί ο χώρος της ΔΕΘ, ενιαία με τον χώρο της Αγίας Φωτεινής, του Γ' Σώματος Στρατού και του πρώην 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, αποκλειστικά σε μητροπολιτικό πάρκο, με ταυτόχρονη δυνατότητα για αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις και δραστηριότητες.

-- Για ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης της σχολικής στέγης, που θα περιλαμβάνει ανέγερση νέων σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Για να απαλλαγούν τα παιδιά μας από την ντροπιαστική, επικίνδυνη και αντιπαιδαγωγική κατάσταση των κοντέινερ και των kibo.

-- Για να ανοίξει μια άλλη προοπτική, για την κοινωνία στην οποία θα κάνει κουμάντο ο λαός μας και θα σχεδιάζει με βάση τις λαϊκές ανάγκες, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της πατρίδας μας.

Αυτά διεκδικεί το ΚΚΕ μαζί με τον λαό στην περιοχή. Ψηφίζουμε και γι' αυτά στην κάλπη!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν περισσεύει κανείς

Είμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Σε αυτήν τη μάχη πραγματικά δεν περισσεύει κανείς!

Να ξεσηκώσουμε κάθε φίλο, κάθε άνθρωπο που έχει ψηφίσει το ΚΚΕ στο παρελθόν, ή το σκέφτηκε αλλά δεν το έκανε, κάθε άνθρωπο που παρά τις επιφυλάξεις του βλέπει το ΚΚΕ ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί στον αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Να σπάσουμε το υποτονικό κλίμα που πάνε να επιβάλουν τα άλλα κόμματα, για να γλιτώσουν την καταδίκη και να στείλουν στην ακίνδυνη αποχή όσους δεν μπορούν να πείσουν! Θυμηθείτε: Το ίδιο έκαναν και στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Τα ποσοστά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έδειξαν τι ήταν αυτό που προσπαθούσαν να αποφύγουν. Και θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα αν είχαν επιλέξει τελικά να πάνε να ψηφίσουν όλοι όσοι πίστεψαν ότι θα εκφράσουν την αγανάκτησή τους με την αποχή!

Τώρα έχουμε πάλι μια μεγάλη ευκαιρία να τους δείξουμε τη δύναμή μας. Γι' αυτό, τώρα ΚΚΕ! Παντού. Μαζικά. Κάνουμε τη νύχτα μέρα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Και θα νικήσουμε! Οι λαοί της Ευρώπης θα νικήσουν!

Δυνατό ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ