Σάββατο 18 Μάη 2024 - Κυριακή 19 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, ισχυρό ΚΚΕ!

Ο «Ριζοσπάστης» ξεκινάει από σήμερα να δημοσιεύει δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ μπροστά στις ευρωεκλογές από συνδικαλιστές, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, του Αθλητισμού και από κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής

Στέφανος Φούσκης, πρώην δήμαρχος Ν. Ιωνίας Βόλου

Στέφανος Φούσκης
Στέφανος Φούσκης
Οι εκλογές στις 9 Ιούνη μάς αφορούν όλους μας, όλο τον λαό του Βόλου, της Νέας Ιωνίας, της Θεσσαλίας γενικότερα. Δεν χωράει σε αυτές καμία «χαλαρή ψήφος», καμία αδιαφορία ότι δήθεν αυτά που συμβαίνουν στο Ευρωκοινοβούλιο είναι πολύ μακριά από τα καθημερινά βάσανα της ζωής μας και τις έγνοιες μας για τις οικογένειές μας. Το εντελώς αντίθετο συμβαίνει. Η ΕΕ και τα όργανα της είναι συνυπεύθυνα με τις κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες για τα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα που τσαλακώνουν τη ζωή μας και την αξιοπρέπεια μας.

Είναι οι Οδηγίες και τα όργανα της ΕΕ που, μαζί με τις κυβερνήσεις, έχουν τσεκουρώσει το εισόδημά μας τα τελευταία χρόνια, με την πρόφαση ότι δεν αντέχει η οικονομία, την ώρα που χαρίζουν απλόχερα δεκάδες δισεκατομμύρια στους μεγάλους επιχειρηματίες. Που αποφασίζουν ότι στα διάφορα χρηματοδοτικά πακέτα τα κονδύλια για αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα είναι «μη επιλέξιμα», με αποτέλεσμα να μένουν οι περιουσίες μας έρμαιο στις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Που με την Κοινή Αγροτική Πολιτική εκτοξεύουν τις τιμές των ειδών διατροφής στα ράφια, όχι φυσικά προς όφελος των βιοπαλαιστών αγροτών, αλλά για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στη μεταποίηση και εμπορία των τροφίμων.

Η μόνη δύναμη που, από τότε που πρωτομπήκε η χώρα μας στη «λυκοσυμμαχία» της ΕΕ, αποκάλυψε τον πραγματικό αντιδραστικό χαρακτήρα της, είναι το ΚΚΕ, την ίδια ώρα οι ευρωβουλευτές όλων των άλλων κομμάτων, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Ελληνική Λύση, ψηφίζουν από κοινού το μεγαλύτερο μέρος των αντιλαϊκών αποφάσεων του Ευρωκοινοβουλίου και τσακώνονται για τα μάτια του κόσμου σε δευτερεύοντα και τριτεύοντα ζητήματα.

Χρήστος Μαστραφτσής
Χρήστος Μαστραφτσής
Ο λαός μας έχει πια μεγάλη πείρα από την ΕΕ και τις βάρβαρες πολιτικές της. Η πείρα αυτή πρέπει στις 9 του Ιούνη να γίνει ψήφος καταδίκης της ΕΕ και των πολιτικών της, με την αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Είναι η μόνη ψήφος που από την επόμενη κιόλας μέρα θα δώσει δύναμη για πιο αποφασιστικούς και πιο δυναμικούς αγώνες για να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Με την πείρα από το δικό μου μετερίζι αγώνα στα δημοτικά πράγματα, συμπαρατάσσομαι με το ΚΚΕ και σας καλώ να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο του αγώνα για την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού.

Χρήστος Μαστραφτσής, πρώην διεθνής διαιτητής μπάσκετ

Η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη σε πολύ μεγάλο βαθμό για την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο λαός μας. Η ακρίβεια, η κατάσταση στην Υγεία, στην Παιδεία και ειδικότερα στον Αθλητισμό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται από την ΕΕ στα κράτη - μέλη.

Τα χρόνια και σημαντικά προβλήματα στον χώρο του Αθλητισμού έχουν ως κύριες αιτίες τις πολιτικές για τα κέρδη που εφαρμόζονται διαχρονικά και στον αθλητισμό από όλες τις κυβερνήσεις, κατ' εφαρμογή αντίστοιχων κατευθύνσεων και της πολιτικής της ΕΕ.

Το ΚΚΕ απευθύνεται ειδικά στον κόσμο του Αθλητισμού από Ομοσπονδίες, Ενώσεις, σωματεία όλων των αθλημάτων, προπονητές και αθλητές, σε όσους δηλαδή δίνουν καθημερινά έναν αγώνα μέσα και έξω από τα γήπεδα, τους χώρους άθλησης, ερχόμενοι σε επαφή με χιλιάδες νέους ανθρώπους, γονείς και εργαζόμενους, και δηλώνει ότι ο Αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά είναι πραγματική κοινωνική ανάγκη. Αρα θα πρέπει να αποτελεί δικαίωμα για όλους και ιδιαίτερα τη νεολαία.

Δημήτρης Καστανάρας
Δημήτρης Καστανάρας
Την 9η Ιουνίου, στις εκλογές, πρέπει να μαυρίσουμε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή, να τους δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι μέχρι εδώ ήταν η κοροϊδία, ότι δεν θα φυτοζωούμε εμείς για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Η κατάσταση στον Αθλητισμό πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου, ενίσχυσης του ΚΚΕ, με βάση και τα διαχρονικά προβλήματα που επικρατούν. Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου απαιτούν τη συμμετοχή όλων μας και τη στήριξη του ΚΚΕ.

Δημήτρης Καστανάρας, φωτορεπόρτερ από τη Λάρισα

Στις 9 του Ιούνη πηγαίνουμε να ψηφίσουμε για την Ευρωβουλή και το βασικό μας κριτήριο δεν μπορεί να είναι άλλο πέρα από «την επόμενη μέρα». Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν αντιμετωπίζει τη ζωή και τις ανάγκες του λαού ως «κόστος». Είναι το κόμμα που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της πάλης για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός να ζήσουν με βάση τις δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες τους. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση.

Μόνο με πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν αυξήσεις στους χαμηλούς μισθούς και στις συντάξεις - ψίχουλα, την ώρα που οι τιμές στα βασικά αγαθά έχουν αυξηθεί μέχρι και εκατό τοις εκατό. Μόνο με πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορούν οι εργαζόμενοι να σταματήσουν τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Το λευκό και η αποχή δεν είναι η λύση.

Ο ελληνικός λαός που δηλώνει ότι θέλει να αποδοκιμάσει τις πολιτικές της ΕΕ έχει ευτυχώς επιλογή: Το ΚΚΕ. Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους αυτούς που καταλαβαίνουν την ανάγκη να βγει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, επειδή έτσι θα είναι πιο δυνατός ο λαός. Απευθύνομαι σ' όλους αυτούς που πρόσφατα στις εθνικές εκλογές έκαναν το βήμα και στήριξαν το ΚΚΕ και σήμερα αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι από την επιλογή τους.

Απευθύνομαι στους χιλιάδες που συμπορεύονται με το ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας, στους μεγάλους αγώνες σε κινητοποιήσεις για σοβαρά ζητήματα στα σχολεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στους αγώνες για αποζημιώσεις και πλήρη αποκατάσταση από τις πλημμύρες και τις άλλες καταστροφές.

Απευθύνομαι σε όλους εσάς, ώστε με την ψήφο σας να φτάσει το ΚΚΕ ακόμη πιο ψηλά και να σταλθεί πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης με πιο δυνατό ΚΚΕ. Ο λαός μπορεί και πρέπει να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίσιμες οι μέρες που απομένουν μέχρι τις 9 Ιούνη για να βγει το ΚΚΕ πιο δυνατό!(2024-06-01 00:00:00.0)
Απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων καλούν σε στήριξη του ΚΚΕ(2024-06-01 00:00:00.0)
Κάντε αυτό που σκέφτεστε, να κάνουμε μια μεγάλη έκπληξη με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!(2024-06-01 00:00:00.0)
ΚΚΕ: ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ(2009-05-28 00:00:00.0)
Koίτα μακριά, έξω από τα όρια του συστήματος(2009-05-03 00:00:00.0)
Να συναντηθούμε σε κοινό μέτωπο πάλης(2004-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ