Σάββατο 18 Μάη 2024 - Κυριακή 19 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ
Να τους κάνουμε τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη! Δυναμώνοντας το ΚΚΕ!

Ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, από το βήμα της συγκέντρωσης, κάλεσε τον λαό στις γειτονιές της Τούμπας να στείλει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, πανευρωπαϊκό, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τα ποσοστά του ΚΚΕ.

«Να βρεθούμε ακόμη πιο ψηλά, με μεγάλα, διψήφια ποσοστά στην Τούμπα και σε όλη τη Θεσσαλονίκη, να είμαστε ξανά τρίτο κόμμα, διαψεύδοντας τις προβλέψεις και τις προσδοκίες τους. Είναι στο χέρι μας!

Αλλά χρειάζεται τις επόμενες ώρες, τις επόμενες μέρες να πάμε πόρτα πόρτα, σε κάθε λαϊκό σπίτι των εργατικών - λαϊκών συνοικιών της πόλης. Να μην αφήσουμε δρόμο, γειτονιά, πλατεία, χώρο δουλειάς, μικρομάγαζο, που να μην φτάσει το κάλεσμά μας, παντού, με το κόκκινο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Το μόνο ψηφοδέλτιο που όταν θα βγαίνει κατά χιλιάδες από τις κάλπες της 9ης Ιούνη, και η κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αλλά και το διευθυντήριο και τα λόμπι των Βρυξελλών θα ξέρουν καλά ότι δεν θα μπορούν να το βάλουν σε καμία περίπτωση στο χέρι, γιατί το ΚΚΕ, οι ευρωβουλευτές του δεν έχουμε δεσμεύσεις σε αυτούς. Γιατί η μόνη δέσμευσή μας είναι να υπηρετούμε τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα και να οργανώνουμε με βάση αυτά την αντεπίθεση του λαού.

Ο λαός να εμπιστευτεί την πείρα του και να βγάλει συμπεράσματα

Σας καλούμε λοιπόν να εμπιστευτούμε την πείρα που απέκτησε ο λαός μας, μέσα από τις ίδιες τις εξελίξεις και τους αγώνες του.

Εδώ στην περιοχή μας γνωρίζουμε καλά τα αποτελέσματα της πολιτικής κυβερνήσεων και ΕΕ.

Τα βιώνουν οι εργαζόμενοι της πόλης μας με τους καθηλωμένους μισθούς και τα ωράρια - λάστιχο στα μεγάλα εμπορικά, στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού κ.α.

Τα νιώθουν στο πετσί τους οι νέοι και τα νέα ζευγάρια, που θέλουν να μπουν σε ένα σπίτι στο κέντρο, στην Τούμπα, στη Χαριλάου, έχοντας να πληρώσουν 30 και 40% αύξηση στα ενοίκια σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, ή τον διπλασιασμό των επιτοκίων των στεγαστικών τους δανείων, για να κερδίζουν ταυτόχρονα οι τράπεζες μόνο από τόκους 8 δισ. ευρώ και μόνο σε ένα έτος, το 2023.

Τα ξέρουν οι γονείς και οι μαθητές της περιοχής μας, με τις άθλιες σχολικές υποδομές, των κοντέινερ της Προσχολικής Αγωγής. Φαίνονται στην πράξη τα αποτελέσματα της πολιτικής που βάζει μπροστά τα κέρδη και όχι τις ανάγκες μας. Σε σχολεία όπως το 13ο Γυμνάσιο, το 17ο ΓΕΛ και το 89ο Δημοτικό, που επιχειρούν να τα κλείσουν όπως όπως, αξιοποιώντας την αύξηση του ορίου των μαθητών ανά τάξη για να εξοικονομήσουν κόστος από εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, λειτουργία κτιρίων κ.λπ.

Ζούμε επίσης κάθε μέρα τι σημαίνουν τα έργα με κριτήριο μόνο τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Τα υπομένουμε πίσω από το τιμόνι, στο μποτιλιάρισμα εξαιτίας του flyover και στον Περιφερειακό και μέσα στην πόλη. Την ίδια ώρα που η πόλη μας έχει ανάγκη από σύγχρονα, ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς, από ενίσχυση του ΟΑΣΘ, όπως διεκδικούν οι εργαζόμενοι και όπως βροντοφώναξαν και οι κάτοικοι της Τούμπας και της Πυλαίας, με τις συνεχείς κινητοποιήσεις τους για να σταματήσει η κατασκευή του flyover.

Δεν χωράνε άλλες περιγραφές.

Τώρα είναι ώρα για συμπεράσματα.

Ποιοι βρέθηκαν μαζί μας και ποιοι ήταν απέναντι;

Οταν διεκδικούσαν σε πολλές επιχειρήσεις στην πόλη μας οι εργαζόμενοι ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς;

Οταν διαδήλωναν οι αγρότες στην "Agrotica" και στα μπλόκα ενάντια στη νέα ΚΑΠ, για να μειωθεί το κόστος παραγωγής με μέτρα ανακούφισης από την κυβέρνηση;

Οταν δέχονταν ξανά την καταστολή οι φοιτητές του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια των μεγάλων φοιτητικών κινητοποιήσεων των προηγούμενων μηνών για να μην περάσει η νομιμοποίηση των ιδιωτικών ΑΕΙ;

Οταν οι κάτοικοι των γειτονιών μας διαδήλωναν και διεκδικούσαν ελεύθερους χώρους, να σταματήσουν οι αποχαρακτηρισμοί χώρων για σχολικά κτίρια; Οταν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης διεκδικούσαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, μέσα ατομικής προστασίας, αύξηση μόνιμου προσωπικού;

Οταν οι συγγενείς, οι φίλοι και δεκάδες χιλιάδες λαού της Θεσσαλονίκης πάλευαν και με τις κινητοποιήσεις που συγκλόνισαν την πόλη μας για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να αναδειχτούν τα πραγματικά αίτια και να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι;

Οταν ο λαός της πόλης διαδήλωνε για να μη μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε ορμητήριο πολέμου, όταν έδειχνε την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό;

Απέναντι ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ. Αλλά και τα κόμματα που στήριξαν τους πυλώνες της αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε κρίσιμη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Η χρήσιμη δεξιά πατερίτσα τους, ο Βελόπουλος. Αλλά και διοικήσεις δήμων και Περιφέρειας.

Το ΚΚΕ ήταν μπροστά, το μόνο αντίπαλο δέος

Μαζί με τον λαό σε κάθε στιγμή ήταν οι κομμουνιστές συνδικαλιστές στα εργατικά σωματεία, οι εκλεγμένοι με την "Πανσπουδαστική" στα πανεπιστήμια, με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε δήμους και Περιφέρεια. Ηταν το ΚΚΕ μπροστά, σε κάθε μικρή και μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση. Υψώνοντας τείχος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Αποτελώντας τη μόνη γνήσια λαϊκή - εργατική αντιπολίτευση, το μόνο αντίπαλο δέος απέναντι σε μια κυβέρνηση που ήθελε να παρουσιαστεί πανίσχυρη.

Το αποδείξαμε! Σε λίγους μήνες, με τρεις μεγάλες εργατικές απεργίες, με τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των αγροτών και των φοιτητών που κάνανε σμπαράλια την προπαγάνδα της κυβέρνησης για την ΚΑΠ και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το αποδείξαμε! Δεν υπάρχει πανίσχυρη κυβέρνηση, όπου αντιμετωπίζει οργανωμένο λαό και κίνημα.

Τώρα να τους κάνουμε τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη! Δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

Για να γεμίσουν περηφάνια, αισιοδοξία ακόμη πιο πολλοί.

Για να δούμε πιο πολλά χαμογελαστά πρόσωπα την επόμενη μέρα.

Για να πάρουμε δύναμη για τους αγώνες που έρχονται από την επόμενη κιόλας μέρα.

Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ