Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»...

ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ: «Η μείωση των στρατηγικών πυρηνικών όπλων που ανακοινώθηκε προχθές ενισχύει την ευθυγράμμιση της Ρωσίας με τη Δύση και ίσως ενισχύσει πολιτικά τον αρχιτέκτονά της, τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εντός της Ρωσίας. Αλλά πέρα από το εντυπωσιακό μέγεθος της μείωσης - περίπου 4.000 πυρηνικές κεφαλές για κάθε πλευρά - η συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες μοιάζει να επισφραγίζει τη νίκη μιας από αυτές, των ΗΠΑ» («ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ» - «ΒΗΜΑ»).

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ «ΚΑΛΥΤΕΡΑ»: «Τα καλά νέα είναι ότι οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας συμφώνησαν να υπογράψουν μια συμφωνία μείωσης των πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια της Συνάντησης Κορυφής που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα στη Μόσχα... Τα κακά νέα είναι ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη. Και οι δύο πλευρές έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν με τις πυρηνικές κεφαλές που διαθέτουν. Ενας αδιευκρίνιστος αριθμός αμερικανικών πυραύλων θα παραμείνουν απλώς παροπλισμένοι, αντί να καταστραφούν... Τα ρωσικά όπλα έχουν πλέον ξεπεραστεί και σύντομα θα είναι ούτως ή άλλως άχρηστα. Αυτή είναι η πραγματική αιτία τερματισμού του ψυχρού πολέμου. Η νίκη ανήκει ολοκληρωτικά στην Αμερική» («ΦΑΪΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑΪΜΣ» - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ: «Ενα Αουσβιτς επί αφγανικού εδάφους; "Είναι απίστευτο! Τους φέρονται σαν να είναι ζώα", ξέσπασε οργισμένα ο Ευρωπαίος εκπρόσωπος του Αφγανιστάν μόλις είδε τη φυλακή όπου κρατούνται 2.000 Ταλιμπάν. Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας υποχρέωσαν τον απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Αφγανιστάν να κάνει σύγκριση με το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης..."Μοιάζει με Αουσβιτς", είπε ο Κλάους - Πέτερ Κλάιμπερ μετά την επίσκεψή του στη φυλακή, που βρίσκεται στο Σιμπεργκάν, στα βόρεια της χώρας» («ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ