Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αλλοθι για την ήττα ψάχνει ο Ε. Βενιζέλος

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης

Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού που ήδη άρχισε να προετοιμάζει άλλοθι για τη διαφαινόμενη αποτυχία του ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ρίχνοντας τις ευθύνες στην Αριστερά, αλλά και στην προσπάθειά του να προϊδεάσει τους πολίτες για νέες καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα, δίνει η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση (ΝΑΣΥ) Θεσσαλονίκης με υποψήφιο νομάρχη τον Γιώργο Ρόκο.

Ο Ε. Βενιζέλος, μιλώντας την Τρίτη σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η Θεσσαλονίκη «μπορεί να διοργανώσει την EXPO και χωρίς τα μεγάλα έργα υποδομής», ενώ αναφερόμενος σε ενδεχόμενη ήττα του υποψήφιου νομάρχη του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίστηκε πως «οι ευθύνες θα βαρύνουν και τις ηγεσίες, αλλά και τους ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς».

«Ας αφήσει την Αριστερά να αγωνίζεται με πολιτικές θέσεις για την αποκατάσταση του ρόλου της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μέσα από αρχές και προτάσεις, συσπειρωμένη σε μαχητική διεκδικητική κατεύθυνση», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΑΣΥ και προσθέτει:

«Ο κ. Βενιζέλος, φοβούμενος έναν ενδεχόμενο υπερσκελισμό του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές από συνυποψήφιό του και το φρενάρισμα των ηγετικών του φιλοδοξιών, "επέβαλλε" στο ΠΑΣΟΚ, την υποψηφιότητα, στη Νομαρχία, του κ. Χατζησάββα. Τώρα με τις δηλώσεις του θέλει να προετοιμάσει άλλοθι για τη διαφαινόμενη αποτυχία. Οι προκείμενες πολιτικές στρατηγικές του κ. Βενιζέλου, εκφράζουν μόνο τη δική του αγωνία για την εξουσία και όχι την αγωνία των πολιτών που εκφράζουν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις που εκφράζει η Αριστερά. Οσο για τις δηλώσεις του ότι "μπορούμε να διοργανώσουμε EXPO και χωρίς τα μεγάλα έργα υποδομής" δείχνει τι διαφυλάσσει η κυβέρνηση για τη Θεσσαλονίκη: πανηγύρια και εκθέσεις απ' τη μία και εγκατάλειψη απ' την άλλη, χωρίς βασικά έργα που να εξυπηρετούν τους πολίτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ