Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδρούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί

Να καλύπτουν με την εμβέλεια του σήματός τους το σύνολο του Λεκανοπεδίου και οι 35 ραδιοφωνικοί σταθμοί, που έχουν πάρει άδεια, ζητά από τον υπουργό Τύπου Χρήστο Πρωτόπαππα, το ΔΣ της ΕΙΙΡΑ. Η απόφαση ελήφθη μετά τη θύελλα αντιδράσεων από την πλειοψηφία των ραδιοφωνικών σταθμών, που καταγγέλλουν τη διάταξη του νομοσχεδίου για το «βασικό μέτοχο», η οποία ευνοεί εφτά μόνο ραδιοφωνικούς ενημερωτικούς σταθμούς.

Το ΔΣ σε χτεσινή συνεδρίασή του, με ομόφωνη απόφαση, υπογραμμίζει ότι πάγια θέση της Ενωσης ανέκαθεν ήταν και παραμένει η εξασφάλιση από την πολιτεία του αναγκαίου νομικού και τεχνικού πλαισίου, έτσι ώστε η εμβέλεια σήματος των νομίμως αδειοδοτηθέντων ραδιοφωνικών σταθμών του νομού Αττικής, να καλύπτει πλήρως το σύνολο της γεωγραφικής περιφέρειάς τους. Κάτι τέτοιο, όπως τονίζεται στην απόφαση, αποτελεί άλλωστε όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση των 35 αδειοδοτηθέντων ραδιοφωνικών σταθμών του νομού Αττικής.

Η απόφαση του ΔΣ της ΕΙΙΡΑ ελήφθη μετά την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Τύπου και με την οποία ευνοεί ορισμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εκπέμπουν και από δεύτερες θέσεις εκπομπής. Η τροπολογία, ως γνωστό, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των ραδιοφωνικών σταθμών. Στο πλαίσιο αυτό 22 ραδιοφωνικοί σταθμοί στις 11 Μαΐου με έγγραφό τους προς το ΔΣ της ΕΙΙΡΑ ζητούσαν τη σύγκληση έκτακτης συνέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ