Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μας θέλουν όλους «Χασάν»!

Απόλυτα ευχαριστημένοι οι βιομήχανοι από τα θετικά αποτελέσματα του μεταναστευτικού ρεύματος στη χώρα μας

Του Τάσου Αναστασίου από τα «Νέα»
Του Τάσου Αναστασίου από τα «Νέα»
Μας θέλουν όλους μετανάστες (στον τόπο μας) οι βιομήχανοι! Απόδειξη; Είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την «παρουσία» των οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας, γιατί απλούστατα είναι ευεργετική για τα κέρδη τους, καθώς μειώνει το κόστος εργασίας. Το 53,7% των βιομηχάνων χαρακτηρίζει θετικά τα αποτελέσματα του μεταναστευτικού ρεύματος για τη βιομηχανία, σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒ - ICAP. Συμφωνεί βέβαια το 100%, άσχετα αν το παραδέχονται.

Μπορεί να αναγνωρίζουν οι βιομήχανοι τη συνεισφορά των οικονομικών μεταναστών, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει την ίδια στιγμή να είναι ρατσιστές και να καλλιεργούν την ξενοφοβία. Κάτω από το καθεστώς του «κυνηγημένου», ο μετανάστης είναι απόλυτα εκτεθειμένος στις ορέξεις τους. Ανυπεράσπιστο θύμα της απάνθρωπης και άγριας υπερεκμετάλλευσης.

Εχουν βέβαια συγκεκριμένο σχέδιο και κάνουν τα πάντα για να γίνουμε όλοι «Χασάν». Και δεν το κρύβουν. «Ευελιξία εργασίας», επέκταση (γιατί όχι και γενίκευση) της μερικής απασχόλησης, κατάργηση 8ωρου, συλλογικών συμβάσεων... Προκαλούν και από πάνω με την αλαζονεία του νικητή: «Το 8ωρο ανήκει σε άλλες εποχές».

Βρίσκουν βέβαια και τα κάνουν. Ξέρουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση Σημίτη θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τους «διευκολύνει». Και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να βάλει «όρους και προϋποθέσεις» στο θεάρεστο (το λένε και «κοινωνικό» αυτάρεσκα) έργο τους, την... αύξηση της απασχόλησης. Είναι και γενναιόδωροι: Οι μερικώς απασχολούμενοι θα έχουν όλα τα δικαιώματα... αναλογικά με τους εργαζόμενους υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Ωραίοι εκεί στο ΣΥΝ. Διαμαρτύρονται γιατί η ΝΔ πλησιάζει τα στελέχη τους και λεηλατεί το χώρο... Και ουδόλως τους προβληματίζει γιατί τα στελέχη τους είναι τόσο «ευάλωτα» στα «ανοίγματα» - και - από τη ΝΔ, γιατί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να περάσουν «απέναντι». (Απέναντι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να πάνε όλοι μαζί, συντεταγμένα και προγραμματικά).


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ