Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Τα «παιδιά» του ΣΥΝ

Αντιγράφω από τη σελίδα «ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ» του «Ριζοσπάστη: Το επίθετό του είναι Βλάχος, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το ανεξάρτητο και ατίθασο πνεύμα των γνωστών ορεσίβιων. Η δική του αποστολή είναι αρκετά πεζή και βαλτώδης. Είναι το στέλεχος του ΣΥΝ που επιλέχθηκε, όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα «Το ΠΑΡΟΝ», για να αντιμετωπίσει τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πετρούπολης, Γιώργο Γιώγο.

Μικρή λεπτομέρεια: Θα υποστηριχτεί και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ακόμα κι όταν είναι ανίερος. `Η, μήπως, αυτό ακριβώς εννοούν διάφοροι, όταν σκίζουν τα ρούχα τους «για την ενότητα της Αριστεράς»;

Αδίστακτοι, λοιπόν, και αδιόρθωτοι οι «ανανεωτές της Αριστεράς», δίνουν πάλι το προκλητικό «παρών» τους. Γλείφουν και υποκλίνονται σε όποιον κι αν είναι, προκειμένου να «χτυπήσουν» το ΚΚΕ. Κάποτε, τους αποκαλέσαμε «ψοφοδεείς και τρεμοπόδαρους», και τους κακοφάνηκε. Τους θυμίσαμε τη ρήση του ακαδημαϊκού Σπύρου Μελά, ότι η λευτεριά (και ο αγώνας) «θέλει άντρες ατσαλένιους, δεν πάει με τους κακομοίρηδες», και το θεώρησαν βαριά προσβολή σε βάρος τους. Τους αποκαλούμε «τσόντες» και δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ, αριστερό άλλοθι και προπέτασμα καπνού, πίσω από το οποίο η άρχουσα τάξη κάνει ανενόχλητη τη δουλιά της, και δυσανασχετούν. Παλιότερα, στελέχη δικά τους, «πρωτοκλασάτα», χαρακτήρισαν το κόμμα τους «υποπόδιο», σκαμνάκι και μαξιλαράκι, για τα αφεντικά της Ευρώπης. Ονομάσαμε τότε το κόμμα τους «ΠΑΤΑΤΕΣ» και προβλέψαμε ότι θα μείνουν έξω απ' τη Βουλή, όπως και έγινε. Τώρα αντιμετωπίζουν πάλι το φάσμα και τον εφιάλτη του πολιτικού αφανισμού τους (μια πρόσφατη δημοσκόπηση, τους έδινε ποσοστό 2,9%, στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος). Ετσι, σαν τον πνιγμένο, που «απ' τα μαλλιά του πιάνεται», ψάχνουν εναγωνίως να βρουν στήριγμα για να πιαστούν και σωσίβιο για να μη βουλιάξουν. Και «δίνουν κ...» - ας μου επιτραπεί αυτή η λίγο άκομψη λαϊκή φράση - προκειμένου να διασώσουν το πολιτικό σαρκίο τους και να εμφανιστούν ξανά στην επόμενη Βουλή, με το ...ανθρώπινο πρόσωπο της «γνήσιας», «ανανεωτικής», «εκσυγχρονιστικής», «αδογμάτιστης» και δε συμμαζεύεται, Αριστεράς.

Τώρα, για τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, στο πρόσωπο του «συντρόφου» Βλάχου, στελέχους του ΣΥΝ και της «εκσυγχρονιστικής» Αριστεράς γενικότερα, τα κόμματα της άρχουσας τάξης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βρήκαν, όπως υπολογίζουν, τον ιδανικό «πολιορκητικό κριό», με τον οποίο θα μπορέσουν να σπάσουν την πόρτα του αγωνιστικού φρουρίου, και να εκπορθήσουν το Δημαρχείο της Πετρούπολης, διώχνοντας από εκεί τον καταξιωμένο κομμουνιστή δήμαρχο.

Αλλά δε θα το πετύχουν. Οι αριστεροί ψηφοφόροι της Πετρούπολης έχουν μάτια, για να δουν, να κρίνουν και να τιμωρήσουν τους επίορκους. Αυτός ο θλιβερός «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου», που σφετερίστηκε και κρατάει αυτόν τον τίτλο, ακριβώς για να «κληρονομήσει», όπως μάταια πίστεψε, το μπόι και την αίγλη του τιμημένου ΚουΚουΕ, θα έχει την ίδια τύχη με τα σκύβαλα, που το κόσκινο της ζωής και της Ιστορίας τα πετάει στην άκρη, απορρίμματα άνευ σημασίας, άχρηστα και αζήτητα.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ