Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Απολύτως πειστικός»... «Φυσικά, ο κ. Σημίτης δεν έδρασε αυθορμήτως, όταν έκανε το άνοιγμα στον κ. Ερντογάν. Είχε τις συγκεκριμένες πληροφορίες του. Και μέρος αυτών προέρχονταν από τη συνάντηση που είχαν οι δεκαπέντε πρέσβεις της Ε. Ενωσης με τον κ. Ερντογάν, προεκλογικώς. Κατά τη συνάντηση αυτή εμφανίστηκε απολύτως πειστικός στους Ευρωπαίους συνομιλητές του, δίνοντας πολλαπλές διαβεβαιώσεις ότι το κόμμα του έχει μόνον φιλοευρωπαϊκές τάσεις» (Κύρα Αδάμ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Κι όμως «δένει» με Ευρώπη... «Η Τουρκία είναι μια ισλαμική, ασιατική και φυσικά υπανάπτυκτη χώρα, την οποία πρέπει να σεβόμαστε και να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας μαζί της, δεν μπορεί όμως να μετατραπεί σε ευρωπαϊκή δύναμη με βάση τα νεοταξικά οράματα των κ.κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου» (Γ. Κύρτσος - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Η ώρα του λογαριασμού: «Ηρθε και για τη χώρα μας η ώρα του λογαριασμού τόσο για τη συμμετοχή της στη δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ όσο και για τον Ευρωστρατό... Ούτε λίγο ούτε πολύ το ΝΑΤΟ και η ΕΕ απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να υποβληθεί σε έκτακτη δαπάνη της τάξεως των 2 δισ. ευρώ, ώστε να καταστεί περιφερειακή στρατιωτική υπερδύναμη (!), αν επιθυμεί να συνεχίσει να μετέχει στους σχεδιασμούς των Αμερικανών για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον σε εμπιστευτική επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη του προτείνει ένα είδος "shopping list", από την οποία καλεί τη χώρα μας να... ψωνίσει πανάκριβα οπλικά συστήματα, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τις ΝΑΤΟικές απαιτήσεις» (Ν. Χασαπόπουλος - ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ