Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Θερμοκήπιο» ΥΠΕΧΩΔΕ...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ το φαινόμενο του θερμοκηπίου οπωσδήποτε, είναι όμως και τα «φαινόμενα» της διαχείρισης του ΥΠΕΧΩΔΕ από τον Λαλιώτη και την Βάσω Παπανδρέου. Δικαίως λοιπόν, φερόμαστε όλοι οι Αθηναίοι σαν τους ...πρωτόγονους, που έτρεμαν όταν έριχνε βροχές, χαλάζι και κεραυνούς.

Για τους κατοίκους των ...παραποτάμιων περιοχών της Αθήνας, προφανώς η λύση που ενδείκνυται με βάση την κυβερνητική πολιτική είναι οι «εκατόμβες», στην ανάγκη και ...ανθρωποθυσίες, μπροστά από το Μαξίμου, για να μην πλημμυρίσει (πολύ) ο Κηφισός.

Από τον «Χόμο Ερέκτους» στον «Χόμο Σάπιενς» και σήμερα ...στον «Χόμο Πασόκους». Λέτε, τελικά, η εξέλιξη να κάνει ...κύκλο κι ο Δαρβίνος να μην μπορούσε ο δύστυχος να προβλέψει το μέλλον;

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ επιστήμονες, που τους θυμήθηκαν από χτες όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, συγκλίνουν οι απόψεις τους (θέλουν δε θέλουν) σε ένα σημείο, ούτε φιλο -περιβαλλοντικές πολιτικές αποφασίζονται κι όσες αποφασίζονται δεν εφαρμόζονται.

Δε συμπεριλαμβάνουμε, φυσικά, σ' αυτήν την κατηγορία, αυτήν τη φοβερή και τρομερή «οικολογική μόδα», που μιλάει για ...εμπόρευση των ρύπων που παράγει κάθε χώρα και ζητά, μεταξύ άλλων, την αποδοχή ασθενέστερων χωρών των ρύπων της «ανάπτυξης» με οικονομικά οφέλη.

Με πρώτους και καλύτερους τους Αμερικανούς και την Ευρωπαϊκή Ενωση, κάποιοι θέλουν να μπούμε σε μια εποχή που οι κάτοικοι του πλανήτη, προκειμένου να επιβιώσουν, θα πουλάνε την ...υγεία τους.

ΔΕ ΛΕΜΕ ...δημοκρατικότατες οι ευαισθησίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την πρακτική του Κωστή Στεφανοπούλου να υπογράφει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς τη συμφωνία της αντιπολίτευσης. Τώρα το θυμήθηκε, όμως;

Γιατί τέτοιες πράξεις χρησιμοποιήθηκαν και εναντίον κινητοποιήσεων στο πρόσφατο παρελθόν και δεν είδαμε την επίδειξη ανάλογης ευαισθησίας. Ετσι δεν είναι;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ