Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Φλωρεντία με όσους αντιμάχονται τον ιμπεριαλισμό

Ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου

«Απόρθητο φρούριο» το αμερικανικό προξενείο στη Φλωρεντία

Associated Press

«Απόρθητο φρούριο» το αμερικανικό προξενείο στη Φλωρεντία
Πολυμελής αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου βρίσκεται, ήδη, στη Φλωρεντία για να λάβει μέρος στη διαδήλωση του Σαββάτου. Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις με ταξικά αγωνιστικά συνδικάτα της Ευρώπης, που αντιμάχονται το χαρακτήρα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεών της. Με συνδικάτα, που συγκρούονται με τον ιμπεριαλισμό και την επιθετικότητά του.

Ταυτόχρονα - όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία - η παρουσία του ΠΑΜΕ στη Φλωρεντία στόχο έχει και την αποκάλυψη του ρόλου των δυνάμεων που έχουν το πάνω χέρι στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και διεκδικούν ...έναν καλύτερο καπιταλισμό. Και σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) δουλεύουν για να ξελασπώσουν την κεντροαριστερά!

Στην παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου αντιτάσσουμε την παγκοσμιοποίηση του αγώνα της εργατικής τάξης. Είναι το σύνθημα που γράφεται στην προκήρυξη του ΠΑΜΕ - γραμμένη σε δύο γλώσσες - και η οποία μοιράστηκε σε πλήθος κόσμου από την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στη Φλωρεντία. Μάλιστα, στη συνέχεια, διατυπώνεται το σύνθημα «Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε βάρος του Ιράκ» και πιο κάτω «το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ προσπαθεί να εκμοντερνίσει τον καπιταλισμό. Η εργατική τάξη παλεύει για την ανατροπή του».

Η αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στη Φλωρεντία από την Τετάρτη, έχει έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο και συνδικάτα από τη Γαλλικία, τους Βάσκους κ.ά. Τόσο η προκήρυξη του ΠΑΜΕ, όσο και η ομιλία του εκπροσώπου του, Ν. Ζώτου, στη συζήτηση με θέμα «Συνδικαλισμός και αντινεοφιλελευθερισμός», βρήκε μεγάλη απήχηση και αποδοχή. Πολλοί ήταν αυτοί που παίρνοντας την προκήρυξη στα χέρια τους ρωτούσαν να μάθουν επιπλέον πληροφορίες για το τι είναι το ΠΑΜΕ. Ενώ χαρακτηριστικό είναι, ακόμα, ότι ο Ν. Ζώτος καταχειροκροτήθηκε μετά το τέλος της ομιλίας του.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Ζώτος αναφέρθηκε στην ολοένα αυξανόμενη επίθεση του κεφαλαίου και την εντεινόμενη βαρβαρότητα της «νέας τάξης πραγμάτων» ενάντια στην εργατική τάξη, στους λαούς και τα δικαιώματά τους και συμπλήρωσε: «Η εργατική τάξη μπροστά σ' αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να μείνει απαθής. Εχει το χρέος να αντισταθεί στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, να απορρίψει τη γραμμή της υποταγής, της συνεργασίας των τάξεων που ακολουθεί η CES, να παραμερίσει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να υποστηρίξει ενεργά τις πρωτοβουλίες για τον ευρωπαϊκό συντονισμό των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, αλλά και να αποκαλύψει εκείνες τις δυνάμεις που στηρίζουν τις κυβερνήσεις και, ταυτόχρονα, συμμετέχουν στο ΕΚΦ, που με έναν τρόπο υποκριτικό και επικίνδυνο καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι στα πλαίσια του καπιταλισμού ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

Χτες, επίσης, έφτασαν στη Φλωρεντία άλλοι 50 διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο απυρόβλητο ΝΑΤΟ, ΕΕ και αστική τάξη (2002-11-10 00:00:00.0)
Τι γίνεται στη Φλωρεντία; (2002-11-07 00:00:00.0)
To Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και οι κομμουνιστές (2002-10-13 00:00:00.0)
Προπαρασκευαστική συνάντηση (2002-07-13 00:00:00.0)
Διαδήλωση στην Πλατεία των Εθνών (2001-06-07 00:00:00.0)
Ευρωπαϊκός συντονισμός δράσης (2001-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ