Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμική εκδήλωση στις Σέρρες

Την αντίθεσή του στο σχεδιαζόμενο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του Ιράκ, εξέφρασε χθες βράδυ ο λαός των Σερρών, συμμετέχοντας μαζικά στην αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν οι φορείς του νομού.

Η συγκέντρωση έγινε στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σερρών (ΕΚΣ). Μίλησε ο Γ. Μπουσμπούκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, και κατήγγειλε πως «ο σχεδιαζόμενος πόλεμος εναντίον του Ιράκ δε σχετίζεται ούτε με την υπεράσπιση της δημοκρατίας, ούτε με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που παραβιάζονται συστηματικά από το απαράδεκτο ιρακινό καθεστώς. Αποσκοπεί μόνο στον έλεγχο των τεράστιων πετρελαϊκών κοιτασμάτων της περιοχής και στην επιβολή της παγκόσμιας ηγεμονίας των ΗΠΑ». Και κατέληξε σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις, «πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα ενάντια στον πόλεμο που έρχεται».

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης διάβασε ο Γ. Δούκας, πρόεδρος του ΕΚΣ και εκφράζοντας τις θέσεις του λαού του νομού κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να πουν ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του Ιράκ και να συμβάλουν για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Επίσης ξεκαθάρισε τη σαφή απαίτηση να σταματήσει το φονικό εμπάργκο κατά του ιρακινού λαού.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Λαός και νεολαία βροντοφώναξαν, απαιτώντας από την κυβέρνηση «καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή, κανένας φαντάρος στην Ανατολή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ