Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
85 ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ακτινοβολεί ζεσταίνοντας καρδιές και ελπίδες

Την επέτειο των 85 χρόνων τίμησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Ρ»

Λιτά και σεμνά, όπως αρμόζει στο γεγονός που άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας και που έως τα σήμερα ακτινοβολεί και κρατά ζωντανή την ελπίδα των κολασμένων της Γης για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, οι εργαζόμενοι του «Ρ» τίμησαν χτες τα 85 χρόνια από τη μεγάλη σοσιαλιστική Οχτωβριανή Επανάσταση.

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης άνοιξε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη των συντρόφων μας που δε βρίσκονται πια στη ζωή και του αλησμόνητου Θανάση Παπαρήγα, που πρόσφατα θρηνήσαμε τον απρόσμενο χαμό του. Ο ίδιος ήταν κι αυτή τη φορά «παρών», με τη φωνή του να μας ξεναγεί στα ταραγμένα χρόνια της προεπαναστατικής Ρωσίας και στα γεγονότα που οδήγησαν στην Οχτωβριανή Επανάσταση, όπως τα είχε αποτυπώσει σε ντοκιμαντέρ που είχε επιμεληθεί για την τηλεόραση του «902».

Σχετικό φωτογραφικό υλικό κοσμούσε την αίθουσα της εκδήλωσης, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν επιπλέον να προμηθευτούν και βιβλία σχετικά με την Οχτωβριανή Επανάσταση.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η απαγγελία του ποιήματος του Μπρεχτ «Καντάτα στην επέτειο του θανάτου του Λένιν», ένα «εγκώμιο στον επαναστάτη», που παραμένει πάντα «θρονιασμένος στη μεγάλη καρδιά της εργατικής τάξης».

Για την Οχτωβριανή Επανάσταση, την ανεξίτηλη σφραγίδα της, τα διδάγματά της, μίλησε ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ