Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Φτάνουν από παντού διαδηλωτές

Και από θαλάσσης προστασία του αμερικάνικου προξενείου

Associated Press

Και από θαλάσσης προστασία του αμερικάνικου προξενείου
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΡΩΜΗ.--

Ολοι οι δρόμοι της Ευρώπης και ειδικότερα της Ιταλίας οδηγούν στη Φλωρεντία, παρά τις προσπάθειες να αναχαιτιστούν και κυρίως να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να φτάσουν στον προορισμό τους. Τίποτα δε δείχνει ικανό να σταματήσει τα ανθρώπινα ποτάμια.

Χιλιάδες ήδη έδωσαν το μαχητικό «παρών» στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη ΝΑΤΟική βάση του Λιβόρνο της Τοσκάνης, στο Καμπ Ντάρμπι, αλλά και στην εναρκτήρια διαδήλωση και ήταν το καλύτερο πρελούδιο για τη διαδήλωση του Σαββάτου, που θα αποτελέσει την κορύφωση των εργασιών και των πολύμορφων εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα μέχρι τις 10 του Νοέμβρη.

Η διαδήλωση που διοργανώθηκε, κυρίως από τις εργατικές ενώσεις βάσης, τους Cobas, ξεκίνησε το πρωί από το σιδηροδρομικό σταθμό της Πίζας, με σημαίες, συνθήματα όπως «Οχι αίμα για πετρέλαιο», «Yankees Go Home» «Οι προλετάριοι δεν έχουν έθνος - διεθνισμός, επανάσταση», «Hasta la victoria siempre», και φυσικά με τη συνοδεία των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού σε όλη τη χώρα. «Ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία του πλανήτη δε γίνεται κατά της τρομοκρατίας» θα τονίσει στην ομιλία του έξω από τη ΝΑΤΟική βάση, ο Πιέρο Μπερνάτσι εκ μέρος των Cobas και θα συνεχίσει «ο πόλεμος γίνεται για την κατάκτηση του κόσμου, για το πετρέλαιο και τα κέρδη». «Στην πατρίδα μου πεινάνε και ξέρετε ποιοι φταίνε... αυτοί!», θα τονίσει ένας Αργεντινός ομιλητής και θα δείξει την αμερικανική βάση.

«Επιθεώρηση» αλόγων. Οι έφιπποι αστυνομικοί ετοιμάζονται...

Associated Press

«Επιθεώρηση» αλόγων. Οι έφιπποι αστυνομικοί ετοιμάζονται...
Οι διαδηλωτές, τελικά, μετά τη διαδήλωση στη ΝΑΤΟική βάση θα καταλήξουν με όλα τα μέσα στη Φλωρεντία, όπου και θα ενωθούν με τους υπολοίπους στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Σάντα Κρότσε, όπου έγινε και η έναρξη των Εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. Σύμφωνα με το βρετανικό BBC, περισσότεροι από 40.000 διαδηλωτές πήραν μέρος στην πρώτη απολύτως ειρηνική εναρκτήρια διαδήλωση.

Ο λόγος περί ειρηνικής, δεν είναι τυχαίος. Τα διεθνή ΜΜΕ τονίζουν συνεχώς το γεγονός ότι η Ιταλία είναι σε κατάσταση συναγερμού, εξαιτίας της πραγματοποίησης στη Φλωρεντία των εργασιών του πρώτου ΕΚΦ, κάνοντας συγκρίσεις με όσα διαδραματίστηκαν ένα χρόνο πριν στη Γένοβα κατά τις διαδηλώσεις, που έλαβαν χώρα κατά της Συνόδου της G8. Το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται είναι ενδεικτικό. Ηδη, δεκάδες διαδηλωτές έχουν απελαθεί, σύμφωνα με το BBC, που τονίζει ότι η Ιταλία εδώ και εβδομάδες έχει θέσει σε εφαρμογή την άρση της διάταξης της Συνθήκης Σέγκεν περί ελεύθερης διακίνησης των πολιτών της ΕΕ. Τα ελικόπτερα συνεχίζουν νυχθημερόν τις περιπολίες πάνω από τη Φλωρεντία, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους, κυρίως πάνω από το κτίριο Φορτέτσα ντα Μπάσο, όπου λαμβάνουν χώρα οι εργασίες και οι περισσότερες δραστηριότητες του ΕΚΦ. Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή, ενώ ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους μυστικούς ή για τους καραμπινιέρι που έχουν τεθεί και αυτοί σε «υπηρεσία». Βατραχάνθρωποι σε διατεταγμένη υπηρεσία στα νερά του Τίβερη, μαγαζιά κλειστά, ενώ στην πλατεία Σινόρια, όπου βρίσκονταν τα παλάτια των σημαντικότερων πριγκίπων της Φλωρεντίας, εργάτες καλύπτουν με προστατευτικό πλέγμα τον αριστουργηματικό Δαυίδ του Μιχαήλ Αγγελου, προκειμένου να τον προστατέψουν από τους διαδηλωτές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ