Παρασκευή 28 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συμφέροντα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ είναι σαφές, με βάση τη χτεσινή πρωθυπουργική ομιλία στη Βουλή: Η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται - όπως λέει - τα ελληνικά συμφέροντα, τα οποία στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι αντίθετα με αυτά του ιρακινού λαού και συμπίπτουν με αυτά του Λευκού Οίκου.

Ακριβώς όπως στο πρόσφατο παρελθόν, τα ελληνικά συμφέροντα ήταν αντίθετα με αυτά των Αφγανών και πριν μερικά χρόνια αντίθετα με αυτά των Σέρβων. Πράγματι ...περίπλοκο αυτό το θέμα των ελληνικών συμφερόντων, δε βρίσκετε;

Τουλάχιστον έχουν μια «σταθερά», συμπίπτουν μονίμως με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ, οπότε είτε ακούει κανείς το «πρώτα η Ελλάδα» (μόνιμη επωδός Σημίτη και Καραμανλή, σε ανάλογες περιπτώσεις), είτε «πρώτα οι ΗΠΑ» είναι ακριβώς το ίδιο.

Εννοείται, φυσικά, ότι συνεχίζουμε να μη συμμετέχουμε στον πόλεμο, στον οποίο είμαστε αντίθετοι. Απλά, έχουμε στείλει δυο ελληνικά πολεμικά πλοία στον Περσικό, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά εφοδιάζονται από τη Σούδα και χτες αποφασίσαμε ότι δεν επιτρέπουμε την είσοδο στην Ελλάδα σε μετανάστες από το Ιράκ...

Πράγματι, αν η παγκόσμια ειρήνη έχει τέτοια στηρίγματα και αυτού του είδους τους ένθερμους υποστηρικτές, δεν έχει απολύτως τίποτε να φοβηθεί..!

Δεν μπορείτε να πείτε όμως, οι κυβερνώντες συνεχίζουν να βλέπουν ...«μπροστά» και μόλις ακούσουν τίποτε για την «επόμενη μέρα» στο Ιράκ ...ανατριχιάζουν και υπεραμύνονται της συνεργασίας της ΕΕ και του ΟΗΕ στην όλη διαδικασία.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ δημιουργήσει τις 45.000 θέσεις εργασίας που υποσχέθηκε ο ΟΑΕΔ, δηλώνει τώρα η ηγεσία του οργανισμού, γιατί, όπως λέει, είναι απρόθυμες οι επιχειρήσεις να προσλάβουν εργαζομένους με συγκεκριμένες δεσμεύσεις!

Μάλλον θα έχουν τους λόγους τους αυτές οι επιχειρήσεις. Και μάλλον οι λόγοι αυτοί θα έχουν να κάνουν με την επέκταση της μερικής απασχόλησης, της παντελούς έλλειψης ελέγχων στους χώρους εργασίας και τη θεσμοθέτηση ακόμη μεγαλύτερων οικονομικών «κινήτρων».

Γιατί να δεσμεύονται οι άνθρωποι, όταν η νομοθεσία τούς επιτρέπει να απασχολούν τον κόσμο όσο θέλουν, όπως θέλουν και όποτε θέλουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ