Παρασκευή 28 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Με προοπτική την ανατροπή

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας περιόδευσε χτες ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Η εργατική τάξη πρέπει ακόμα πιο ενεργά, ακόμα πιο αποφασιστικά να αναπτύξει τη δράση και τον αγώνα της ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ αλλά και γενικότερα στις πολιτικές που χτυπούν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις με στόχο την ανατροπή τους και προοπτική τη λαϊκή εξουσία. Αυτό ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε χτες στους εργάτες των Ναυπηγείων Ελευσίνας ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΝΕ Αττικής, κατά τη διάρκεια περιοδείας του εκεί.

Ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τον πόλεμο στο Ιράκ, το στέλεχος του Κόμματος επισήμανε ότι δεν πρέπει μόνο να υψώσουν φωνή αντίστασης αλλά και να τον εμποδίσουν απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας μας, και σ' αυτή την κατεύθυνση τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Κυριακής στη βάση της Σούδας.

«Η εργατική τάξη έχει μόνο να χάσει από τον πόλεμο και με νεκρούς στο Ιράκ αλλά και με περικοπή δικαιωμάτων, ενώ ο ιμπεριαλισμός θα τον χρησιμοποιήσει για να ξεπεράσει την κρίση του», σημείωσε ο Β. Ξένος και συμπλήρωσε: «Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αν αντισταθούν στον πόλεμο, γι' αυτό δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να τον δεχτούν. Αντίθετα, πρέπει να βγουν στο προσκήνιο και να ανατρέψουν τις πολιτικές που εφαρμόζουν κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Πολιτικές που είναι και η αιτία αυτού του πολέμου αλλά και όσων θα ακολουθήσουν».

Αυτό το σύνθημα, σημείωσε, πρέπει να βάλουν οι εργαζόμενοι στη σκέψη και στη δράση τους και να βαδίσουν στην προοπτική να πάρουν οι ίδιοι την εξουσία στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ