Παρασκευή 28 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημαντική άνοδος της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη»!

Ανοδος στην κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χτες το «ΠΟΝΤΙΚΙ» και αφορούν στην κυκλοφορία των εφημερίδων στην Αθήνα. Με εξαίρεση τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 του Μάρτη, αφού στις αντίστοιχες μέρες μία βδομάδα πριν δεν κυκλοφόρησαν πρωινά φύλλα για να είναι δυνατή η σύγκριση, την Τετάρτη ο «Ριζοσπάστης» είχε τη μεγαλύτερη άνοδο από όλες τις πρωινές αλλά και απογευματινές εφημερίδες, της τάξης του 5%. Την επομένη, Πέμπτη 20 του Μάρτη, η κυκλοφορία της εφημερίδας μας είχε άνοδο της τάξης του 27%, φέροντας στο πρωτοσέλιδό του τον τίτλο «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο». Την Παρασκευή 21 του Μάρτη η άνοδος άγγιξε το 25% με κύριο θέμα στην πρώτη σελίδα του «Ρ» την απεργία.

Την Κυριακή ο «Ριζοσπάστης» είχε άνοδο 47% με τίτλο στην πρώτη του σελίδα «Εξω η Ελλάδα από το σφαγείο».

Αυτά, τη στιγμή που τα απογευματινά φύλλα της βδομάδας είχαν πτώση και μικρή άνοδο τα πρωινά, ενώ τα κυριακάτικα φύλλα είχαν μεγάλη πτώση.

Τα στοιχεία έρχονται να υπογραμμίσουν για μια ακόμα φορά την ύπαρξη τεράστιων δυνατοτήτων για την αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας, πολύ περισσότερο τώρα που διανύουμε περίοδο ανάτασης του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού και, γενικότερα, του λαϊκού κινήματος. Είναι αυτή μια ευκαιρία που δίνεται σε όλους μας και πρέπει εντείνοντας τις προσπάθειές μας να την αξιοποιήσουμε για τη σταθεροποίηση αυτής της ανόδου που σημειώθηκε, αλλά και για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στην κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη». Του συλλογικού καθοδηγητή των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, του πολύτιμου βοηθού για κάθε εργαζόμενο, της εφημερίδας που δεν πρέπει να λείπει από κανένα λαϊκό σπίτι.

Μπορούμε να κατακτήσουμε αυτό το στόχο καλλιεργώντας παραπέρα το ήδη γόνιμο έδαφος που υπάρχει, βασιζόμενοι στην πεποίθηση ότι όλοι οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία, μπορούν με εμπιστοσύνη να εναποθέσουν στο «Ριζοσπάστη» την ανάγκη για πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση από τη σκοπιά των δικών τους συμφερόντων.

Γενική πτώση το Δεκέμβρη, στάσιμος ο «Ρ»


Σύμφωνα άλλωστε με τα στοιχεία της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, ο Δεκέμβρης του 2002 σφράγισε μια αρνητική χρονιά για τις εφημερίδες, οι οποίες και αυτό το μήνα είχαν συνολικά μεγάλη πτώση. Σε ό,τι αφορά στο «Ριζοσπάστη» σε γενικές γραμμές κατάφερε να διατηρήσει σταθερή την κυκλοφορία του.

Γενικά, τον Οκτώβρη του 2002 πουλήθηκαν συνολικά 11.660.359 φύλλα, το Νοέμβρη 11.174.719 και το Δεκέμβρη οι πωλήσεις έπεσαν στα 10.650.773 φύλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ