Παρασκευή 28 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
O MEGA Βλάχος

Ηταν απίστευτα όσα ακούστηκαν την περασμένη Κυριακή στην εκπομπή του Mega Βλάχου με αφορμή την εισβολή στο Ιράκ. Ενώ οι ανταποκρίσεις από το μέτωπο του πολέμου έπεφταν σαν κεραυνοί ο ένας μετά τον άλλο, το πάνελ της εκπομπής εντελώς αψυχολόγητα, ύστερα από προτροπή του οικοδεσπότη, επεδόθη σε διαγωνισμό αντικομμουνισμού. Νικήτρια ήταν η κυρία Γιαννάκου - Κούτσικου, δεύτερος Mega Βλάχος και τρίτος και καταϊδρωμένος ο ηθοποιός κύριος Βόγλης. Και τι δεν ακούσαμε διά στόματος της νικήτριας: ότι το παγκόσμιο κίνημα ειρήνης απέτυχε και διαλύθηκε γιατί το καθοδηγούσε γραμματέας πράκτορας της Κα-Γκε-Μπε, και ότι μέχρι σήμερα οι κομμουνιστές καπέλωναν όλα τα κινήματα ειρήνης. Εφτασε και στο σημείο να διαστρεβλώσει δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα με αφορμή τον πόλεμο.

Εξαιτίας όλων αυτών γεννήθηκαν οι παρακάτω σκέψεις: Η πρώτη αφορά τον τρόπο που ένα τηλεοπτικό κανάλι επιλέγει τους συνεργάτες του, αφού η έλλειψη τρόπων του παρουσιαστή προσβάλλει το ίδιο το κανάλι όπου εμφανίζεται. Η δεύτερη σκέψη έχει να κάνει με την ίδια την παιδεία του παρουσιαστή Mega Βλάχου. Δε θα 'πρεπε η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο δημοσιογράφος να είναι αξιοπρεπής; Δε θα 'πρεπε να γνωρίζει πολύ καλά το θέμα με το οποίο καταπιάνεται και να έχει επαρκή γνώση των ιστορικών γεγονότων στα οποία αναφέρεται; Και το βασικότερο απ' όλα, ο παρουσιαστής οφείλει να ξεχνά τις πολιτικές πεποιθήσεις του και να αφήνει την ιδεολογική ταυτότητά του στο σπίτι.

Η κυρία Κούτσικου της Νέας Δημοκρατίας, από την άλλη, δεν πρέπει να καταφέρεται εναντίον των κομμουνιστών όσον αφορά το κίνημα της ειρήνης, διότι ξεχνά ότι η δεξιά παράταξη ήταν αυτή που δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη, κυνήγησε με άγριο τρόπο όλους τους φιλειρηνιστές, έδωσε «γην και ύδωρ» στους Αμερικανούς και κατέστησε την πατρίδα μας οικόπεδο προς ενοικίασιν και καλολαδωμένο εξάρτημα της Δύσης.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ