Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Υπολογισμοί για το μοίρασμα της λείας

Η γερμανική οικονομία έχει, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, καλές προοπτικές για επικερδείς παραγγελίες στην ανοικοδόμηση του Ιράκ, γράφει η «Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ» (28 Μάρτη), που υπολογίζει ότι θα απαιτηθούν επενδύσεις έως 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τη γνώμη της διευθύντριας της γερμανικής Ενωσης Εγγύς και Μέσης Ανατολής πάντως, η επιτυχία συμμετοχής της γερμανικής οικονομίας στο έργο της ανοικοδόμησης θα εξαρτηθεί από το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στη Βαγδάτη μετά τον πόλεμο. Θα εξαρτηθεί επίσης από το αν τις παραγγελίες για την ανάθεση έργων τις δώσουν Ιρακινοί ή οι Αμερικανοί. Στην τελευταία περίπτωση τα πράγματα «θα είναι δυσκολότερα», είπε η διευθύντρια της Ενωσης Χελένε Ρανγκ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανίας Ρογκόβσκι δήλωσε ότι ελπίζει η ανάθεση του έργου της ανοικοδόμησης να αποφασιστεί, όπως στο Αφγανιστάν, στα πλαίσια μιας διεθνούς συνδιάσκεψης «δοτών». Και τότε πρέπει, και θα μετάσχει και η Γερμανία», είπε.

Απαισιόδοξος φάνηκε ο πρόεδρος του μεγαλεμπορίου και εξωτερικού εμπορίου, Αντον Μπέρνερ, που πιστεύει ότι την ανοικοδόμηση των βομβαρδισμένων σπιτιών και οδών θα τη μοιραστούν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους.


Θ.Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ