Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Μαρτυρία σφαγής: «Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο είμαστε μάρτυρες μιας απίστευτης τραγωδίας με εκατόμβες θυμάτων στον άμαχο πληθυσμό που προξενούν οι αμερικανοβρετανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ. Τα τελευταία 24ωρα τρέχουμε συνεχώς σε μια γη που τραντάζεται ασταμάτητα να προλάβουμε το ένα μετά το άλλο τις σφαγές που στιγματίζουν τη σύγχρονη ανθρωπότητα και τον 21ο αιώνα. Ζούμε παράλληλα τη γέννηση και την ανάπτυξη ενός φοβερού μίσους κατά των Αμερικανών και των Βρετανών μεγάλου τμήματος του ιρακινού πληθυσμού» (Γιάννης Διακογιάννης - Βαγδάτη - ΝΕΑ).

Ραδιενεργός θάνατος: «Δυο κοριτσάκια προσπαθούσαν να παίξουν μέσα στη σκόνη που είχε καλύψει τα πάντα, ανακατεύοντας κομμάτια του πυραύλου που είχε εκραγεί! Ενας Ιάπωνας φωτορεπόρτερ μόλις είδε την τρομερή σκηνή, τα παιδιά να παίζουν με τον πόλεμο, έβγαλε από την τσάντα έναν μετρητή ραδιενέργειας. Μέτρησε μπροστά στα μάτια πολλών συναδέλφων και αμέσως μετά, μόλις είδε τη βελόνα του μετρητή να... παίζει, έντρομος απομάκρυνε από το βομβαρδισμένο χώρο σχεδόν με το ζόρι τα δυο χαριτωμένα κοριτσάκια» (Ο ίδιος).

Το δόγμα... «Το γνωστό για τις σχέσεις του τόσο με τη CΙΑ όσο και με το Πεντάγωνο, Ινστιτούτο Stratfor, σε δύο χωριστές αναλύσεις του καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα: το Ιράκ είναι απλώς ένα επεισόδιο στον ευρύτερο πόλεμο που έχουν κηρύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες και που η ολοκλήρωσή του, κατά πάσα πιθανότητα, θα διαρκέσει μια γενιά. Το υποβόσκον δόγμα είναι "ουδείς αγαπούσε τη Ρώμη, όλοι όμως τη φοβούνταν". Οπως σημειώνει το κέντρο πληροφόρησης, πρώτιστος στόχος της εκστρατείας κατά του Ιράκ θα είναι "η επιρροή και η επαναδιαμόρφωση της περιοχής"... Και όπως λέει το Stratfor, "για να το πούμε με μεγαλύτερη ωμότητα και ειλικρίνεια, είναι να εισαχθούν μαζικές στρατιωτικές δυνάμεις για να πιέσουν τις χώρες της περιοχής, ώστε να τις υποχρεώσουν είτε να συνεργαστούν, ή, διαφορετικά, να πραγματοποιήσουν μελλοντικά νέες στρατιωτικές συγκρούσεις"». (Ειρήνη Καρανασοπούλου - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ