Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προφυλακίστηκε ο αεροπειρατής

Στις φυλακές οδηγήθηκε μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια ο 20χρονος Τούρκος Οζγκούρ Κεντσασλάν, ο οποίος την Παρασκευή κατέλαβε στην Κωνσταντινούπολη αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών, που είχε προορισμό την Αγκυρα με 194 επιβάτες και εννεαμελές πλήρωμα και υποχρέωσε τον πιλότο να το οδηγήσει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τελικό προορισμό το Βερολίνο.

Ο αεροπειρατής αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες: Παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, παραβίαση κανόνων αεροπλοΐας με κίνδυνο ζωής και παράνομη οπλοφορία, οι δύο σε βαθμό κακουργήματος και η άλλη σε βαθμό πλημμελήματος. Στην απολογία του δήλωσε μετανιωμένος για την ενέργειά του και υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να προβεί στη συγκεκριμένη πράξη, επειδή ήθελε να μεταβεί στη Γερμανία όπου βρίσκεται η γυναίκα του, αλλά δεν του έδιναν βίζα.

Υπενθυμίζουμε ότι η αεροπειρατεία έληξε αναίμακτα. Ο υπουργός Τύπου είπε ότι το αίτημα των τουρκικών αρχών να εκδοθεί ο Οζγκούρ Κεντσασλάν στην Τουρκία θα εξεταστεί, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, δεδομένου ότι ο αεροπειρατής διέπραξε αδικήματα και στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ