Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παμμαθητικό συλλαλητήριο

Την Πέμπτη, 3 του Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους

Πανθεσσαλονικιό μαθητικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη, 3 του Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές που από την πρώτη ώρα έναρξης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ βγήκαν στους δρόμους και μαχητικά διαδήλωσαν την καταδίκη τους, συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, συμμετείχαν εκπρόσωποι των μαθητών από δεκάδες σχολεία. Εκεί αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο αιματοκύλισμα του λαού του Ιράκ και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν το πόλεμο. Οι μαθητές χαρακτηρίζουν ως κοροϊδία την εμμονή της ελληνικής κυβέρνησης να πείσει ότι η Ελλάδα δε μετέχει στον πόλεμο και απαιτούν: Απεμπλοκή της Ελλάδας. Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στους δολοφόνους. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές φρεγάτες από τον Περσικό.

Ηδη σε διάφορες συνοικίες της πόλης (Καλαμαριά, Χαριλάου, κέντρο Θεσσαλονίκης, κλπ.), τα τοπικά συντονιστικά έχουν προχωρήσει σε αντιπολεμικές πρωτοβουλίες. Επόμενος μεγάλος σταθμός καθορίστηκε το πανθεσσαλονικιό συλλαλητήριο της Πέμπτης. Παράλληλα όμως, οι μαθητές αποφάσισαν, αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί, να πραγματοποιήσουν και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διεκδικούν να σβηστούν οι απουσίες των μαθητών που συμμετείχαν στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ