Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κιλελέρ χωρίς τους αγρότες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Χωρίς τους αγρότες - όπως γίνεται, συχνά, τα τελευταία χρόνια - αλλά, για πρώτη φορά και χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης, έγινε, προχτές Κυριακή στο Κιλελέρ, ο «επίσημος γιορτασμός» της 92ης επετείου του ξεσηκωμού των Θεσσαλών κολίγων, που διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και ο Δήμος Κιλελέρ»... με τη χορηγία εκκοκκιστών κι άλλων βιομηχάνων της περιοχής!

Η εξαγγελθείσα από τους Λαρισαίους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ συγκέντρωση βαμβακοπαραγωγών, που θα γινόταν στο χώρο του μνημείου, δεν έγινε λόγω έλλειψης υποψήφιων θυμάτων της συνδικαλιστικής τακτικής του «αγωνιστικού αποπροσανατολισμού» και παρόντες ήταν μόνο οι εκπρόσωποι της ΝΔ - μαζί τους, σαν «τσόντα» και εκπρόσωπος του ΣΥΝ - και καμιά εκατοστή επίσημοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών κι άλλων αρχών του νομού.

Ετσι όπως οργανώθηκε και έγινε αυτή η εκδήλωση ήταν φανερό ότι δε στόχευε στην απότιση φόρου τιμής κι ευγνωμοσύνης προς τους πεσόντες κολίγους, ούτε στην προβολή των σύγχρονων αγωνιστικών αιτημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς, η οποία κινδυνεύει να ξαναμετατραπεί σε κολίγα νεοτσιφλικάδων που αρπάζουν τη γη της. Περισσότερο με «πρόβα» του «επίσημου γιορτασμού» του Κιλελέρ, αν και όταν έρθει στην κυβέρνηση η ΝΔ, έμοιαζε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ