Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... παράπλευρα

ΑΡΑΓΕ, ΜΗΠΩΣ πρέπει να ζητήσουν και ...συγνώμη από τις διεθνείς χρηματαγορές οι Ιρακινοί, που αντιστέκονται στους Αμερικανούς και Βρετανούς εισβολείς και, τέλος πάντων, δεν πήγε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η προέλαση προς τη Βαγδάτη;

Βλέπετε, όταν κάποιος βρίσκεται στο πεδίο της μάχης και πολεμά για την πατρίδα του, δυσκολεύεται να αναλογιστεί ...τις ευθύνες του απέναντι στον ...Ντάου Τζόουνς και τη ...Σοφοκλέους. Ας τον συγχωρήσουν οι αρμόδιοι!!!

Αναρωτιόμαστε, γιατί στους γνωστούς και μη εξαιρετέους «εκσυγχρονιστικούς» κύκλους έχει προκύψει μια μεγάλη ανησυχία για την πορεία των Χρηματιστηρίων και, γενικότερα, της «οικονομίας» (όπως την εννοούν αυτοί τουλάχιστον)!

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ πάντως, μέσα στον όλο χαμό, επιμένει να μας παρουσιάζει την ...ισχυρή οικονομία του ως απόδειξη των επιτυχημένων χειρισμών του! Ας κοιτάξει καλύτερα να βολέψει αυτούς, που «καίγονται» για την «ανοικοδόμηση» του Ιράκ, γιατί ο Ελληνας πολίτης καμία σημασία δεν του δίνει.

Προφανώς, οι κυβερνώντες ουδεμία σχέση έχουν με τις σκέψεις και τις διαθέσεις του ελληνικού λαού και κακώς δεν το έχουν καταλάβει. Οσο για τις «ανθρωπιστικές» πρωτοβουλίες του Πέτρου Ευθυμίου, μάλλον ως κοροϊδία μοιάζει.

Οι μαθητές των σχολείων έχουν εδώ και καιρό εκφράσει την αντίθεσή τους στον πόλεμο και δεν περίμεναν τις εγκυκλίους του υπουργείου για συγκέντρωση βοήθειας. Αλλωστε, ένας υπουργός Παιδείας αυτής της κυβέρνησης είναι δύσκολο να πείσει, όταν ο υπουργός Αμυνας της ίδιας κυβέρνησης φροντίζει για τον ανεφοδιασμό των αμερικανικών βομβαρδιστικών από τη βάση της Σούδας.

ΠΑΝΤΩΣ, ΤΟ αμερικανικό Πεντάγωνο, παρά τη φαγωμάρα που λέγεται πως υπάρχει στο εσωτερικό του, βρήκε, κατά πώς φαίνεται, την πιο συμφέρουσα και, βέβαια, πιο άνανδρη λύση. Βομβαρδισμοί μέχρι εξαντλήσεως...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εξόντωση ενός λαού με συστηματικό, μεθοδικό και ίσως πιο δαπανηρό από τα αρχικά σχέδια τρόπο. Βλέπετε, οι Ιρακινοί αποδείχτηκαν κάπως περισσότερο πατριώτες και ...ανόητοι από όσο προέβλεπαν οι Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι.

Φαίνεται πως παρότι βρισκόμαστε στο 21ο αιώνα, στις ΗΠΑ, οι πολέμαρχοι σκέπτονται με όρους αποικιοκρατίας και περίμεναν υποδοχή «απελευθερωτή» στα στρατεύματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ