Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να επιβάλουμε το δικό μας μέτωπο

Στην «ελπιδοφόρα προοπτική του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου» αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Γιώργος Μπουλούγαρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, για να προσθέσει ότι το ΠΑΜΕ, δεν είναι ούτε συνασπισμός κομμάτων, ούτε παρατάξεων, αλλά Μέτωπο Συνδικάτων, Επιτροπών Αγώνα και συνδικαλιστών που συσπειρώνονται και παλεύουν στη γραμμή της ταξικής πάλης.

Τραβώντας τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και στις δυνάμεις της υποταγής, ο συνδικαλιστής θα υπογραμμίσει: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, γιατί δεν πάει άλλο με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που καθημερινά σπέρνουν την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό και την ταξική συναίνεση. Βρισκόμαστε εδώ, για να βροντοφωνάξουμε ότι επιβάλλεται -και μπορούμε- να αναμετρηθούμε με το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας. Να υπερασπίσουμε και να επιβάλουμε το δικό μας μέτωπο. Εδώ υπάρχει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων. Γι' αυτό τούτη τη σημαδιακή μέρα δεν τους τη χαρίζουμε. Μια μέρα που η εργατική τάξη την κέρδισε με αίμα, που τη χρειάζεται σύμβολο και αφετηρία της ταξικής πάλης για ό,τι μας ανήκει. Για την ανατροπή των σχέσεων εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Για το διπλό χαρακτήρα της φετινής Πρωτομαγιάς μίλησε ο Πολύβιος Τσίρκας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Καταγγέλλοντας το βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του ιρακινού λαού, ο συνδικαλιστής καταδίκασε και «τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στη σφαγή του ιρακινού λαού» και κάλεσε τους εργαζόμενους «να πουν "όχι" στο ραγιαδισμό που καλλιεργούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να αντιπαλέψουν την ολομέτωπη επίθεση που χτυπάει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Να καταδικάσουν τη νεοφιλελεύθερη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς -υπογράμμισε ο συνδικαλιστής- είναι μέρα πάλης και διεκδίκησης των εργαζομένων. Είναι σταθμός ιστορικής μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους. Για τους διακόσιους της Καισαριανής, τους αγωνιστές της παγκόσμιας εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ