Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Η νεολαία έδινε τον παλμό

Μαζικό, αγωνιστικό «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς, που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, έδωσαν οι εργαζόμενοι σ' όλους τους νομούς της Κρήτης, συσπειρωμένοι στη γραμμή της ταξικής ενότητας και της ολομέτωπης σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Στο Ηράκλειο, μαζική και ιδιαίτερα μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στην πλατεία των Λιονταριών. Δεκάδες συνδικαλιστές και μαζικοί φορείς συμμετείχαν στη συγκέντρωση που κάλεσε η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ενώ ομιλία έγινε από τον Γιάννη Γωνιανάκη, μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ενώ παρών ήταν και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στη δυναμική πορεία που ακολούθησε με το σύνθημα «Κόκκινη Πρωτομαγιά Πρωτοπόρα εργατιά», τον παλμό έδινε η νεολαία με τα συνθήματα και τις κόκκινες σημαίες.

Στα Χανιά, μαχητική και δυναμική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς που οργάνωσε η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Μιλώντας ο Γιώργος Φραγκιουδάκης, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο και μέλος του σωματείου, εκτός των άλλων, κατάγγειλε και την άφιξη στη Σούδα του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου «ΙΒΟΖΙΜΑ». Επίσης, μίλησε, από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Μανόλης Νταγκουνάκης και ο Παντελής Κουκλάκης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Χανίων.

Στο Ρέθυμνο, πολλοί απεργοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Δημαρχείου. Μίλησε ο Αντώνης Ουρανός, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων. Μαχητική, δυναμική συγκέντρωση και πορεία έγινε και στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ