Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με τους εργάτες μπροστά για ένα λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο

Με απεργία και δυναμικές συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών, η εργατική τάξη της θεσσαλίας γιόρτασε χτες την Πρωτομαγιά.

«Ψυχή» της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς το ΠΑΜΕ, έδωσε ταξικό, αγωνιστικό προσανατολισμό στις κινητοποιήσεις, αναδεικνύοντας την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και προβάλλοντας τον ενωτικό αγώνα ως το μόνο δρόμο που μπορεί να οδηγήσει στη λύση τους. Την αγωνιστική αλληλεγγύη τους στους εργάτες εκδήλωσαν, με την παρουσία τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις, εκπρόσωποι των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, διαμηνύοντας έτσι την απόφασή τους να συμπορευτούν με την εργατική τάξη σ' ένα Αγωνιστικό Λαϊκό Μέτωπο.

Στη Λάρισα η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το ταξικό Εργατικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί στήθηκαν τα πανό με τις απαιτήσεις της εργατικής τάξης, εκεί ανέμιζαν οι κόκκινες σημαίες, εκεί χτυπούσαν οι καρδιές στο ρυθμό του αγώνα και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζόμενους και το λαό μας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Β. Ζωγράφος, εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και ο Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, οι οποίοι υπογράμμισαν την ανάγκη συνέχισης και έντασης των εργατικών αγώνων κατά της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μετά την ανάγνωση και την έγκριση του ψηφίσματος, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο που βρίσκεται στην πλατεία της Νομαρχίας.

Στο Βόλο η ταξική συγκέντρωση, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου. Χαιρέτισαν οι Αν. Βαΐτσης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Β. Λινάρδος, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Μηχανοσιδηρουργών Βόλου και η Μαριλένα Κατσιφού, από την κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Απ. Νάνος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου και πρόεδρος του ΔΣ της ΕΤΕ ΔΕΗ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο που έχει στηθεί στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Γκλαβάνη, όπου το 1936 σκοτώθηκαν εργάτες που πάλευαν για τα δίκια της τάξης τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήρης ήταν η αποτυχία της συγκέντρωσης που διοργάνωσε η «κεντροαριστερή» διοίκηση του ΕΚΒ στην πλατεία Ελευθερίας, όπου παραβρέθηκαν καμιά 50αριά άτομα.

Στην Καρδίτσα, την απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Εκεί έφτασαν οργανωμένα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μετά από προσυγκέντρωση που πραγματοποίησαν στη Δημοτική Αγορά. Στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΚΚ, μίλησαν οι Θ. Σίσκος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Β. Κολοκύθας, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του ΕΚΚ και Στ. Γούλας, πρόεδρος του ΕΚΚ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της πλατείας Δικαστηρίων.

Στα Τρίκαλα, μαζική και δυναμική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μίλησαν οι Γ. Μαναχής, πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων - Εγκαταστατών, Γ. Μπλάνας, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων και η Βάσω Μπακάση, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο που έχει στηθεί στην πλατεία του Εργάτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα νησιά του Ιονίου(2023-09-22 00:00:00.0)
Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα(2019-05-02 00:00:00.0)
Μαχητικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα(2011-05-03 00:00:00.0)
Προκαλεί η πλειοψηφία του ΕΚ Κομοτηνής(2011-02-09 00:00:00.0)
Μαζική συσπείρωση γύρω από το ΠΑΜΕ(2002-05-02 00:00:00.0)
Δεκαεννιά συγκεντρώσεις(2001-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ