Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με εμπιστοσύνη στην αφύπνιση του εργατικού κινήματος

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Αλέκα Παπαρήγα που παραβρέθηκε στο Πεδίον του Αρεως, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε:

«Τα επιτελεία της ΕΕ, η κυβέρνηση Σημίτη σιγοψήνουν στο φούρνο νέα πακέτα μέτρων που στοχεύουν στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στη γενίκευση της μερικής απασχόλησης και στο τελικό γκρέμισμα του συστήματος Υγείας - Πρόνοιας - Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι πιο έτοιμοι - περισσότερο από κάθε άλλη φορά - να παρεμποδίσουν αυτά τα μέτρα. Εχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην αφύπνιση του εργατικού, λαϊκού κινήματος».

Επίσης, ο παριστάμενος στη συγκέντρωση Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χ. Φλωράκης δήλωσε: «Δε σας κρύβω ότι νιώθω μια ιδιαίτερη συγκίνηση, γιατί θυμάμαι τα παλιά. Φυσικά, δεν είμαι πολύ μεγάλος, τώρα πλησιάζω τα 90. Παλιά η μάχη γινότανε αν η Πρωτομαγιά είναι μέρα των λουλουδιών ή μέρα της εργατικής τάξης. Εκεί δινότανε η μάχη. Και βλέπω με αισιοδοξία σήμερα ότι έχει γίνει συνείδηση στον κόσμο ότι είναι μέρα της εργατικής τάξης. Και θέλω να πιστεύω ότι θα αποτελέσει αυτή η μέρα μια καινούρια αφετηρία για αγώνες, για την εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και δημοκρατίας στον τόπο μας, για την απόκρουση των ιμπεριαλιστών που επιβουλεύονται όχι μονάχα την ελευθερία της δικής μας χώρας, αλλά και όλων των άλλων χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ