Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πάντα στην πρώτη τη γραμμή

Σε λίγους μήνες συμπληρώνει τα 90 του χρόνια. Ο Μ. Κολλιαράκης δηλώνει ότι θα συνεχίσει να δίνει το αγωνιστικό «παρών», κάτω από τη σημαία του ΠΑΜΕ
Σε λίγους μήνες συμπληρώνει τα 90 του χρόνια. Ο Μ. Κολλιαράκης δηλώνει ότι θα συνεχίσει να δίνει το αγωνιστικό «παρών», κάτω από τη σημαία του ΠΑΜΕ
Ζωντανή ιστορία του αγώνα και της θυσίας του εργατικού κινήματος της χώρας μας οι τρεις παλαίμαχοι αγωνιστές που τιμήθηκαν στην προχτεσινή εκδήλωση από τους νέους του ΠΑΜΕ. Οι οποίοι, μέσα από την καθημερινή τους δράση, διεκδικούν τον τίτλο των φυσικών συνεχιστών αυτών των αγώνων. Φανερά συγκινημένοι άκουσαν τους εκπροσώπους των νέων εργαζομένων να διαβάζουν το πλούσιο σε αγώνες και θυσία βιογραφικό τους και παρέλαβαν τιμητική πλακέτα από τα χέρια των παιδιών του ΠΑΜΕ. Και μοιράστηκαν μαζί τους στιγμές από την προσωπική τους ιστορία, αλλά και ποιήματα, εμπνευσμένα από τους αγώνες.

Ο Μ. Κολλιαράκης, που ξεκίνησε ως μεταλλεργάτης, παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Γ. Κουφό, μέλος της επιτροπής Νέων Τραπεζοϋπαλλήλων. Ανεβαίνοντας στο βήμα θυμήθηκε την πρώτη του Πρωτομαγιά, 9 - 10 χρονών παιδί, στου Ρέντη, όταν ο πατέρας του αντί για τα πανηγύρια για τη γιορτή των λουλουδιών, τον πήγε σε μια συγκέντρωση. Η εικόνα αυτή ζωντάνεψε, όπως διηγήθηκε, και σηματοδότησε την αγωνιστική του πορεία, όταν 13 χρονών στο μεροκάματο, άκουσε τη λέξη αφεντικό και αναρωτήθηκε: «Κι εγώ τι είμαι, δούλος;».

Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε τη βράβευσή του από τα νιάτα του ΠΑΜΕ ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, ο οποίος βραβεύτηκε από τον Β. Τασούλα από την Επιτροπή Νέων Οικοδόμων και δήλωσε συγκινημένος ότι «δεν έκανα τίποτα από το να υπηρετώ την τάξη μου». «Η επανάσταση δε δίνει σύνταξη», είπε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής, δηλώνοντας ότι εξακολουθεί να είναι παρών και κάλεσε σε αγωνιστική επαγρύπνηση τους νέους, τονίζοντας ότι στον καπιταλισμό, καμία κατάκτηση δεν είναι σίγουρη.

Τον Γ. Επιτρόπου τίμησε ο Β. Κονδύλης από την Επιτροπή Νέων Λιθογράφων. Ο παλαίμαχος αγωνιστής θυμήθηκε τη συνάντησή του με τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη, έναν από τους 200 που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944. Θυμήθηκε το χαιρετισμό «γεια σας αδέρφια» που αντάλλασσαν οι φυλακισμένοι με τους συναγωνιστές τους που πήγαιναν για εκτέλεση.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τα πηγαδάκια που σχημάτισαν γύρω από τους παλαίμαχους αγωνιστές οι νέοι συνδικαλιστές, ανταλλάσσοντας εμπειρίες, ενώ το μουσικό πρόγραμμα ανέλαβε συγκρότημα νέων εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στη Ζώνη (2017-04-28 00:00:00.0)
Τιμή στο Νίκο Καραντηνό (2005-02-25 00:00:00.0)
Τίμησαν δύο λαϊκούς αγωνιστές (2001-01-20 00:00:00.0)
Τερψιχόρη Παπαστεφάνου (1999-01-31 00:00:00.0)
Βραβεία σε άξιους (1997-12-02 00:00:00.0)
Εκδήλωση τιμής στους γυναικείους αγώνες (1996-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ