Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζί στη μάχη ενάντια στο κεφάλαιο

Αποσπάσματα από την ομιλία του Σεΐντ Αλντογκάν, μέλους της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ

Ο Σεΐντ Αλντογκάν
Ο Σεΐντ Αλντογκάν
Ενας μετανάστης εργάτης, ο Σεΐντ Αλντογκάν, ήταν ο πρώτος ομιλητής που ανέβηκε στο βήμα της συγκέντρωσης, απόδειξη των σταθερών ταξικών δεσμών του ΠΑΜΕ με τους χιλιάδες μετανάστες εργάτες στη χώρα μας.

Μιλώντας εκ μέρους της Γραμματείας Μεταναστών ΠΑΜΕ, ο ομιλητής υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Εμείς οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, που ζούμε και εργαζόμαστε σε άθλιες μεσαιωνικές συνθήκες και δεχόμαστε τη βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση από το κεφάλαιο, ξέρουμε πολύ καλά ότι το πραγματικό συμφέρον μας είναι ν' αγωνιστούμε στο πλάι των εργατών της Ελλάδας που δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στο κεφάλαιο.

Γι' αυτό - συνέχισε ο ομιλητής - ο αγώνας της εργατικής τάξης και των εργαζομένων της Ελλάδας είναι και δικός μας αγώνας. Οι εργάτες δεν μπορεί να γίνουν ανταγωνιστές για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Μπορούν όμως και πρέπει να γίνουν συναγωνιστές για τα συμφέροντά τους. Να είναι μια φωνή και μια γροθιά ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου».

Αναφερόμενος στους στόχους του ιμπεριαλισμού, υπογράμμισε τη σημασία που έχει οι εργαζόμενοι και οι λαοί να μη συρθούν πίσω από την πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και να συνεχίσουν «να απαιτούν καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους» και κατέληξε: «Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και η πολιτική τους είναι η εγγύηση του αγώνα των εργαζομένων και εμείς οι μετανάστες ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ