Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Πρωτόγνωρα μαζικές διαδηλώσεις

Πρωτόγνωρα μαζική ήταν η συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Το κάλεσμα για ταξικό - αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς που απηύθυνε το ΠΑΜΕ βρήκε ανταπόκριση σε χιλιάδες εργαζόμενους, από τα Γρεβενά ως την Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα οι φετινές συγκεντρώσεις να ξεχωρίζουν για τη μαζικότητα και το δυναμισμό τους.

Μ' ένα κόκκινο γαρίφαλο στο χέρι, οι εργαζόμενοι της Ξάνθης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η μαχητική πορεία κατέληξε στο Ηρώο, όπου οι διαδηλωτές κατέθεσαν στο μνημείο λουλούδια, τιμώντας τους νεκρούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μαχητική, μαζική και με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καβάλα. Ανάμεσα στους εκατοντάδες εργαζόμενους, για πρώτη φορά συμμετείχε και το σωματείο εργαζομένων της «Καβάλα OIL», καθώς και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων που πρόσφατα ιδρύθηκε στην πόλη. Η πορεία που ακολούθησε κατέληξε στην πλατεία Καπνεργάτη, όπου εκπρόσωποι σωματείων και άλλοι φορείς κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο.

Μια από τις μαζικότερες πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων έγινε στη Δράμα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ μήνυμα αγώνα έστειλαν και οι εργαζόμενοι της Αλεξανδρούπολης, με τη νεολαία να συμμετέχει μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Με την ενεργό συμμετοχή τους στην ταξική απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ, τίμησαν οι εργαζόμενοι της Νάουσας την εργατική πρωτομαγιά. Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚ Χ. Τρεμπελής, ενώ ακολούθησε πορεία. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζόμενων και στην εκδήλωση του ΕΚ για την Εργατική Πρωτομαγιά που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Με παλμό και με τα αντιπολεμικά συνθήματα να κυριαρχούν, ο λαός της Βέροιας τίμησε την ταξική Πρωτομαγιά. Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εληάς, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Κατερίνη η νεολαία έδωσε το δικό της δυναμικό «παρών», στο πλάι των εκατοντάδων εργαζόμενων της πόλης που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων και συνδικαλιστές όλων των κλάδων συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις Σέρρες. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και με πορεία κατευθύνθηκαν στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Μια από τις μαζικότερες πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Πτολεμαΐδα, αλλά και στην Κοζάνη, με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και φορέων της πόλης. Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και στην Καστοριά, στη Φλώρινα, στα Γιαννιτσά, στα Γρεβενά, στο Κιλκίς, την Κομοτηνή, στη Θάσο και τον Πολύγυρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ