Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Διαδήλωση στο φράκτη της ντροπής

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Την ώρα που ο ισραηλινός στρατός εισέβαλλε στην πόλη της Γάζας, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι που, υπό κανονικές συνθήκες, εργάζονται στο Ισραήλ και σήμερα είναι άνεργοι, διαδήλωναν, με αφορμή την Πρωτομαγιά, μπροστά στον ηλεκτροφόρο φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση εισόδου στο Ισραήλ που τους εμποδίζει και να εργαστούν.

Οι αλλεπάλληλοι αποκλεισμοί που έχει επιβάλει στα παλαιστινιακά εδάφη το Ισραήλ, μετά την έναρξη της δεύτερης Ιντιφάντα, επικαλούμενο «λόγους ασφαλείας», έχουν οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια τη συντριπτική πλειοψηφία του παλαιστινιακού λαού. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το 55% των Παλαιστινίων ζει υπό συνθήκες εξαθλίωσης. Σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέρχονται οι άνεργοι, ενώ ουσιαστικά έχει παραλύσει κάθε εμπορική ή επαγγελματική δραστηριότητα και εντός των παλαιστινιακών εδαφών.

Εκτός από τον εφιάλτη της πείνας, οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι, όποτε ο ισραηλινός στρατός τους επιτρέπει να εισέλθουν στο Ισραήλ, με τους εκβιασμούς και την κακομεταχείριση των Ισραηλινών εργοδοτών, οι οποίοι συχνά τους αφήνουν απλήρωτους ή ακόμη και τους κακοποιούν εκβιάζοντάς τους ότι θα τους παραδώσουν στον ισραηλινό στρατό. Σε τουλάχιστον 11.000 ανέρχονται οι σχετικές καταγγελίες των Παλαιστινίων εργαζομένων προς το Συνδικάτο των Παλαιστινίων Εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ