Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνος κατήφορος

Δεν έχει τέλος ο αντεργατικός κατήφορος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Λίγες μόλις μέρες μετά την απόφαση του δικαστή Κ. Γκανιάτσου, που έκρινε παράνομη και καταχρηστική τη συμμετοχή των εργαζόμενων ιπτάμενων συνοδών και φροντιστών της ΟΑ στην Πρωτομαγιάτικη απεργία, ένα νέο κρούσμα δίωξης απεργού συνδικαλιστή έρχεται να προστεθεί στο μακρύ «εκσυγχρονιστικό» κατάλογο: Ο Χρήστος Γρίβας, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος εργάζονταν στο Τελωνείο Κακκαβιάς, κλήθηκε σε απολογία επειδή συμμετείχε και αυτός στην απεργία της Πρωτομαγιάς!

Η νέα προκλητική δίωξη επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που χιλιάδες εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους: το χτύπημα των εργασιακών τους δικαιωμάτων και τη συρρίκνωση των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών. Γεγονός, το οποίο έρχεται στην επιφάνεια με εντονότερο τρόπο τη φορά αυτή, αφού οι διώξεις αφορούν τη συμμετοχή στην κορυφαία εργατική εκδήλωση, της Πρωτομαγιάς.

Και κάτι ακόμη: Τα ίδια κυβερνητικά στελέχη που συναγωνίζονταν στις Πρωτομαγιάτικες φιέστες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ποιος υπερασπίζεται καλύτερα τα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι αυτοί που την επόμενη έβαζαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στις διώξεις των απεργών συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ