Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο... «ειρηνοποιός»

Πυγολαμπίδα στη φλόγα του Μεσανατολικού ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών

«Δάφνες» στο Μεσανατολικό αναζητά ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου ο οποίος ετοιμάζεται να επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ως προεδρεύων της ΕΕ, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Στόχος της επίσκεψης αυτής, όπως δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, «είναι να συζητηθεί η εφαρμογή του, του Οδικού Χάρτη, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και της δημοσίευσής του. Για την ΕΕ και για την Ελληνική Προεδρία, όπως συμφωνήθηκε και στην Ατυπη Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, στη Ρόδο και στο Καστελόριζο, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, είναι η άμεση εφαρμογή του οδικού χάρτη».

Ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει η Αθήνα το ζήτημα, καταγράφεται από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες επισημαίνουν «ότι το θέμα της ασφάλειας του Ισραήλ είναι ένα θέμα σοβαρό, (...) και αναμένουμε από την Παλαιστινιακή αρχή και από το νέο πρωθυπουργό να ενισχύσει την πολιτική -όπως ο ίδιος έχει δεσμευτεί- αφοπλισμού των ακραίων παλαιστινιακών οργανώσεων και να προχωρήσει στην εκεχειρία, όπως ο ίδιος, επίσης, έχει υποστηρίξει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ