Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Ανθρώπινη αλυσίδα στο υπό ίδρυση ΝΑΤΟικό λιμάνι

Με νέα αγωνιστική κινητοποίηση χθες το βράδυ, οι κάτοικοι της Νέας Περάμου στην Καβάλα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ΝΑΤΟικό λιμάνι στον τόπο τους. Εκατοντάδες κάτοικοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Περάμου, όπου μίλησαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Στη συνέχεια, σχημάτισαν συμβολικά ανθρώπινη αλυσίδα στο λιμάνι, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τον τόπο τους.

Εστειλαν άλλο ένα μήνυμα στην κυβέρνηση που συνεχίζει να αγνοεί τις αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίες εκφράστηκαν μέσα από τρία μεγαλειώδη συλλαλητήρια διαμαρτυρίας το προηγούμενο διάστημα, τις 4.500 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν, αλλά και τα δεκάδες ψηφίσματα μαζικών φορέων της περιοχής που εναντιώνονται στη δημιουργία στρατιωτικού λιμανιού.

Σήμερα στις 11 το πρωί θα γίνει σύσκεψη στη Νομαρχία, παρουσία του υφυπουργού Αμυνας Λ. Αποστολίδη, και με τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής. Εκεί, για άλλη μια φορά, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα διαπιστώσει την καθολική αντίδραση των φορέων που με διάφορους τρόπους επιχειρεί να διασπάσει η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ